Lomakassa tyhjillään? 3 keinoa, joilla lihotat säästöpossua nopeasti

Kesäloma kolkuttaa jo ovella, mutta säästötilin saldo näyttää nollaa? Alkaa olla liian myöhäistä säästää rahoja luksuslomaan, mutta älä menetä toivoasi. Pieniä summia voi saada nopestikin.

Säästämisen periaate on hyvin yksinkertainen: kuluta vähemmän kuin tienaat. Kuluja vähentämällä voi toki säästää pitkällä aikavälillä suuriakin summia, mutta nopeaan rahantarpeeseen auttaa tulojen suurentaminen.

Voit aloittaa marssimalla pomosi pakeille perustelemaan, miksi ansaitset palkankorotuksen. Mikäli toivottu lopputulos tuntuu epätodennäköiseltä, on olemassa muitakin keinoja kerryttää muutama satanen.

Myy

Monelta löytyy kaappien perukoilta hyväkuntoista tavaraa, jolle ei enää ole käyttöä. Sen sijaan, että jätät tavarat paikoilleen lojumaan tai heität ne roskiin, laita ne myyntiin.

Varaa maksuton kirpputoripöytä tai käytä netin kirpputoreja hyväksesi. Hinnoittele tavarat mieluummin ala- kuin yläkanttiin, sillä kukaan ei halua ostaa kirpputorilta ylihintaisia vanhoja rytkyjä. Hyväkuntoiset lastenvaatteet ja -tarvikkeet ovat takuuvarma myyntihitti.

Työskentele

Voisitko esimerkiksi ulkoiluttaa asuinalueesi koiria tai vahtia tuttujen lapsia pientä korvausta vastaan? Jos olet valmis uhraamaan vapaa-aikaasi, voit tienata parissa viikossa pohjakassan lomaa varten.

Karsi

Kun olet tienannut vähän ekstraa, kannattaa myös laittaa kulut kuriin. Tarkkaile rahankäyttöäsi ja aika pian huomaat, jos teet turhia ostoksia. Teetkö paljon heräostoja? Voisitko vaihtaa ruokakaupassa merkkituotteesta kaupan omaan merkkiin?

Käy myös laskupinosi läpi. Tilaatko lehtiä, jotka voisit lukea netistä, tai joita et edes lue? Peruuta turhat tilaukset ja laita säästyvät rahat tilille ensi vuoden lomaa varten.

Lue myös:

    Uusimmat