Loma-asunto lohkeaa nyt halvalla Turkista

Levottomuuksien takia otsikoissa olleesta Turkista saa nyt edullisesti loma-asuntoja.

Parin viikon takaisen vallankaappausyrityksen jälkeen myyjät ovat olleet valmiita laskemaan asuntojen hintoja jopa tuhansilla euroilla. Näin kertoo Alanyassa ja Bodrumissa asuntoja kauppaavan kiinteistönvälitysyhtiö 2base:n toimitusjohtaja Bo Thegesen

– Jos myyjä kaksi viikkoa sitten halusi asunnosta 100 000 euroa, hän on nyt valmis myymään sen ehkä noin 95 000 tai 90 000 eurolla, Thegesen sanoo. 

Ainakin lomakohteissa asuntoja menee edelleen kaupaksi maan levottomuuksista huolimatta. Myyntineuvottelija Elina Darici kiinteistönvälitysyhtiö Riviera Investistä sanoo, että asuntoja myydään ja ostetaan samaan tapaan kuin ennen vallankaappausyritystäkin. 

– Epävakaan tilanteen takia ei ole haluttu myydä, vaan ihan samoista syistä kuin aikaisemmin. Ihmiset esimerkiksi haluavat vaihtaa asuntoja uudempaan, Darici sanoo. 

Thegesenin mukaan kaksi viime viikkoa ovat olleet yllättävänkin kiireisiä. 

– Tietysti on myös monia, jotka sanovat halunneensa ostaa, mutta odottavat nyt, mitä tapahtuu, hän sanoo. 

Ulkomailla sijaitsevan asunnon myyntivoitosta täytyy maksaa veroa Suomeen. Ylitarkastaja Mariia Suominen Verohallinnosta sanoo, että heille ei ole vallankaappausyrityksen jälkeen tullut ilmoituksia Turkissa myydyistä asunnoista. 

-Jos henkilö nyt myy asunnon, kehotamme ilmoittamaan nyt myynnin ja maksamaan veron mahdollisesta voitosta, Suominen sanoo. 

Ilmoitus täytyy tehdä viimeistään ensi vuoden veroilmoituksen palauttamisen yhteydessä.   

Turkkilaiset välttelevät kotimaataan – "Sinne ei kannata lähteä"

MTV Uutiset kertoi heinäkuussa 2016, että moni Suomessa asuvista turkkilaisista välttää nyt matkustamista Turkkiin, vaikka tilanne on ainakin toistaiseksi rauhoittunut. Osa uskoo, että maassa olevat jännitteet voivat vielä purkautua levottomuuksina. 

1:36

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja