Mainos

Loistava video havainnollistaa synnytyksen tapahtumat ilmapallon ja pingispallon avulla

Alunperin opetustarkoitukseen kuvattu video ihastuttaa äitejä sosiaalisessa mediassa. Pätkän katsomisesta voisi olla hyötyä myös isille.

Synnytys voi näyttäytyä muille kuin synnyttäneille mystisenä tapahtumana, jonka lopputulemana maailmaan putkahtaa uusi ihminen. Ymmärrystä lisää Liz Chalmerin nerokas video, joka havainnollistaa synnyttämistä ilmapallon ja pingispallona avulla.

Videolla Liz selittää pingispallon esittävän vauvaa, ilmapallon kohtua ja ilmapallon kaulan kohdunsuuta. Kohdunsuu on ikään kuin kohdun ja emättimen välillä oleva portti, joka lapsen on läpäistävä syntyäkseen.

Työnnettyään pingispallon ilmapallon sisään, Liz kertoo palloa puristellen ennakoivista supistuksista, niin sanotuista harjoitussupistuksista. Ne ovat kehon keino valmistautua synnytykseen. Harjoitussupistuksia saattaa ilmaantua jo raskauden toisella kolmanneksella, joskin ne ovat yleisempiä raskauden viimeisellä kolmanneksella. Kuten videolta näkee, harjoitussupistukset eivät avaa kohdunsuuta.

Seuraavaksi Liz näyttää videollaan, miten synnytyssupistukset tosipaikan tullen tapahtuvat kohdun yläosassa. Lizin puristellessa ilmapallon yläosaa pallo muuttuu vähitellen ohuemmaksi ja sen kaula avautuu yhä helpommin – aivan kuin kohdunsuu synnytyksessä. Eipä aikaakaan, kun pingispallo, eli vauva, pullahtaa ulos ilmapallosta, eli kohdusta.

Toki vauvan synnyttäminen maailmaan vaatii huomattavasti suurempia ponnistuksia kuin pingispallon ulostulo ilmapallosta. Eikä vauva onneksi putkahda ulos kohdusta yhtä hallitsemattomalla vauhdilla kuin pingispallo ilmapallosta. Video kuitenkin havainnollistaa loistavasti sitä, mitä synnytyksen aikana tapahtuu.

Lähde: Simplemost

***

0:40

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.