Loihdi grilliherkkujen lisukkeet pakastealtaasta

Grillikausi on vihdoin avattu! Helpot lisukkeet makkaroille, pihveille ja muille grilliherkuille löytyvät pakastealtaasta.

Kevään uutuustuotteissa maistuvat välimeren maut. Ne sointuvat erinomaisesti yhteen grillattavien lihojen kanssa.

Finduksen Green Deli -pakastekasvisateriasarjan uudet makutuulahdukset saapuvat Sisiliasta ja Kataloniasta. Mehevät kasvisateriat taipuvat moneksi, sillä niitä voi nauttia sellaisenaan kevyenä kasvisateriana tai kesäisten grilliherkkujen lisukkeena. Kasvispannut kypsyvät helposti pannulla muutamassa minuutissa.

Tässä pari maistuvaa reseptiä grillikauden herkutteluun.

Oliivitahnalla maustetut jauhelihapihvit ja Green Deli Sisilian Kasvispannu

pihvit:
300 g jauhelihaa
3 rkl tapenadia (oliivitahna)
1 rkl kylmää vettä
suolaa
pippuria

kastike:
1 dl ruokajogurttia
10–15 saksanpähkinää murskattuna
1 sitruunan mehu
puolet sitruunankuoresta raastettuna

Sekoita jauhelihaan mausteet (maun mukaan), tapenadi sekä ruokalusikallinen kylmää vettä. Muotoile 4 litteää pihviä ja paista tai grillaa niitä muutama minuutti per puoli. Tarjoa kylmän kastikkeen kanssa.

Valmista Green Deli kasvikset pakkauksen ohjeen mukaan pannulla (4 min). Green Deli soveltuu mainiosti myös grillissä valmistettavaksi joko wokaten tai folionyytissä valmistettuna.

Tandoorimarinoidut lohifileet ja Green Deli Katalonian Kasvispannu

Marinadi:
1 dl ruokajogurttia
2 rkl tandoorimaustetta
1 limen mehu
1 limen raastettu kuori
nippu hienonnettua tuoretta korianteria

2 lohifilettä

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Marinoi lohifileet noin 15 minuutin ajan. Kypsennä fileitä uunissa grillausteholla 225 °C noin 8 minuutin ajan tai grillissä. Jos grillin ritilässä on leveät raot, ritilän voi grillatessa peittää foliolla. Näin kalapalojen kääntäminen on helpompaa ja palat pysyvät ehjinä. Grillaa fileitä muutama minuutti kummaltakin puolelta.

Viimeistele kypsät lohifileet tuoreella korianterisilpulla.

Valmista Green Deli kasvikset pakkauksen ohjeen mukaan pannulla (4 min). Green Deli soveltuu mainiosti myös grillissä valmistettavaksi joko wokaten tai folionyytissä valmistettuna.

Teksti: MTV3
Reseptit: Findus
Kuvat: SXC ja Findus

Lue myös:

    Uusimmat