Löi tajuttomaksi ja raiskasi – viisikymppinen mies tuomittiin toisen miehen raiskauksesta

Rovaniemen hovioikeus on tuominnut noin 50-vuotiaan miehen kahden vuoden ehdottomaan vankeuteen toisen miehen raiskaamisesta.

Teko tapahtui marraskuussa 2016. Rovaniemen käräjäoikeuden antaman julkisen selosteen mukaan tekijä oli käyttänyt hyväkseen täysi-ikäisen uhrin humalatilaa. Mies oli tarttunut uhriaan takaapäin kuristusotteella ja puristanut lujasti uhrin vastustellessa.

Sen lisäksi 50-vuotias tekijä oli lyönyt uhriaan päälakeen, jolloin tämä oli menettänyt tajuntansa. Tämän jälkeen mies oli repinyt uhriltaan housut pois ja raiskannut tämän. Lisäksi mies oli työntänyt vielä sukupuolielimensä uhrin suuhun.

Oulun käräjäoikeus oli tuominnut miehen kahden vuoden ehdottomaan rangaistukseen eikä Rovaniemen hovioikeus muuttanut tuomiota.

Iltalehden mukaan nykyään 53-vuotias mies joutuu maksamaan uhrilleen noin 10 000 euron korvaukset. Lisäksi hän joutuu maksamaan uhrin oikeudenkäyntikuluja noin 8 000 euroa.  

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja