Lohisoppa

  • liemi:
  • lohen tai kirjolohen ruoto ja pää
  • vettä
  • (sipulia, kok. pippureita)
  • keitto:
  • 8-10 dl siivilöityä lientä
  • 500 g lohta tai kirjolohta fileenä
  • 7-8 perunaa lohkoina
  • 1 sipuli
  • kok.pippureita
  • 3-5 dl maitoa
  • suolaa
  • tilliä

Huuhdo ruodot ja lisää ne kylmään veteen. Kiehauta, kuori vaahto, lisää halutessasi mausteita ja hauduta miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Siivilöi. Lisää siivilöityyn liemeen sipulisilppu ja perunalohkot sekä mausteet. Keitä lähes kypsäksi. Lisää kirjolohi tai lohi nahattomina isoina kuutioina ja hauduta kypsäksi. Tarkista maku ja lisää loppuvaiheessa joukkoon maito tai tilkka kermaa ja runsaasti hienonnettua tilliä. (Tarjoa keiton lisäkkeeksi ruisleipää.)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja