Lohi-raparperinyytit 13.6.2000

toim. Ari Malmberg
n. 600 g lohta
4 keskikokoista raparperin vartta
1/2 dl sokeria
1/2 dl balsamiviinietikkaa
1/2 tl suolaa
mustapippuria
4 keskikokoista porkkanaa
1 purjo

Pese raparperin varret ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Sekoita raparperipalat, sokeri, balsamiviinietikka, suola ja mustapippuri paistinpannulla. Kiehuta seosta ja anna ylimääräisen nesteen haihtua, kunnes seos on hieman kiinteää.

Poista lohesta ruodot ja nahka ja leikkaa se neljään osaan. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ja purjo ohuiksi suikaleiksi. Ota alumiinifoliosta neljä arkkia.

Laita folioarkin keskelle purjoa ja porkkana ja ripaus suolaa. Laita purjo-porkkanaseoksen päälle lohifilee ja sen päälle raparperiseosta. Kääri folio nyytiksi ja paista grillissä 10-20 minuuttia (tai uunissa 250 asteessa noin 15 minuuttia) kunnes kala ja kasvikset ovat kypsiä. Tarjoa lohi-raparperinyyttien kanssa keitettyjä perunoita ja lusikallinen ranskankermaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja