Lohi-parsakaalipilahvi 16.1.2001

Toimittaja Ari Malmberg
1 punasipuli
1 valkosipulin kynsi
4 sellerin vartta
1 paprika
3 dl riisiä
5 dl kalalientä
3 dl valkoviiniä
500 g lohta
300 g parsakaalia
soijakastiketta
suolaa ja pippuria
paahdettuja mantelilastuja

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Leikkaa selleri ja paprika pieniksi paloiksi. Laita kasvikset, riisi, kalaliemi ja valkoviini kattilaan ja keitä seosta noin puoli tuntia kannen alla. Sekoita välillä. Poista lohesta nahka ja ruodot, leikkaa lohi annospaloiksi ja lisää palat seokseen.
Anna kypsyä 5-10 minuuttia. Keitä parsakaali paloina toisessa kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää parsakaali pilahvin sekaan, mausta soijalla, suolalla ja pippurilla. Koristele mantelilastuilla ja tarjoile heti.

Lue myös:

    Uusimmat