Liverpoolista vihdoin mestari Jürgen Kloppin johdolla – vaihtomies niittasi helpottavan osuman!

Liverpool on voittanut Tottenhamin 2-0 jalkapallon Mestarien liigan finaalissa Madridissa. Titteli on Liverpoolille sen historian kuudes Euroopan ykköskilpailussa.

Voittomaali tuli jo ottelun toisella peliminuutilla. Liverpool sai rangaistuspotkun Moussa Sissokon käsivirheestä, ja Mohamed Salah niittasi pallon pilkulta ohi Hugo Llorisin

Ratkaisun niittasi Divock Origi kesken Tottenhamin kirin. Vaihdosta kentälle tullut belgialaishyökkääjä laukoi pallon verkkoon kulmapotkun jälkitilanteesta 87. minuutilla.

Juttu jatkuu videon alla.

Tekopaikkoja oli muihinkin maaleihin, kuten esimerkiksi Tottenhamin Lucas Mouralla ja James Milnerillä toisella jaksolla, mutta huippupaikoilla ei ottelussa mässäilty.

Finaalin avausjaksolla nähtiin myös yllättävä tilanne, kun vähäpukeinen nainen viuhahti kentällä (video alla). Tilanne meni kuitenkin ohi nopeasti.

Tottenham oli nyt Mestarien liigan tai sen edeltäjän Euroopan cupin finaalissa ensimmäistä kertaa. Liverpoolille mestaruus on kuudes. Aiemmat ovat vuosilta 1977, 1978, 1981, 1984 ja 2005.

Liverpool on kuitenkin niellyt karvasta kalkkia viime aikoina. Jürgen Kloppin valmentama joukkue hävisi UCL-finaalin vuosi sitten ja jäi valtavalla pistepotilla kakkoseksi tämän kauden Valioliigassa.