LIVE klo 8.40: Kurkistus uuteen äitiyspakkaukseen – tällaisesta tuotteesta on kyse

Monelle äidille, varsinkin ensimmäistä lastaan odottavalle, yksi virstanpylväs raskausaikana on äitiyspakkauksen saaminen. 

Nyt jaossa on maaliskuussa 2014 otettu pakkaus - tänään Kela esittelee uuden pakkauksen, joka menee jakoon kun edelliset pakkaukset loppuvat. Jo nyt monella keskustelupalstalla arvuutellaan, mutta myös arvostellaan, äitiyspakkauksen sisältämiä tavaroita sekä niiden kuoseja.

MTV3-kanavan Huomenta Suomessa saadaan pientä esimakua uudesta pakkauksesta kello 8.40. Koko pakkauksen Kela esittelee kello 9.30 alkavassa tiedotustilaisuudessa, joka lähetetään verkossa suorana.

Kello 9.30 alkavassa tilaisuudessa puhutaan myös tuotteiden hankintaprosessista ja laatuvaatimuksista sekä kuullaan kokemuksista äitiysavustusraadin jäsenenä.

Huomenta Suomen lähetyksessä kello 8.40 toimittaja Anu Punkari keskustelee lisäksi äitiyspakkauksen saamasta huomiosta Suomessa ja maailmalla Kelan etuuspäällikkö Suvi Onnisen kanssa. Millaisia reaktioita pakkauksesta odotetaan? Millaista huomiota suomalainen äitiyspakkaus on maailmalla herättänyt?

Äitiyspakkauksessa on lasten vaatteita sekä muita tarpeellisia tavaroita, kuten petivaatteet, kestovaippoja, harsoja sekä lasten hoitoon liittyviä tuotteita.

Äitiysavustuksen voi saada raskaana oleva äiti sekä adoptiovanhempi, kunhan hän asuu Suomessa tai kuuluu Suomen sosiaaliturvan piiriin. Äitiysavustuksen saaminen edellyttää lisäksi, että raskaus on kestänyt vähintään 154 päivää ja että äiti on käynyt terveystarkastuksessa lääkärissä tai neuvolassa ennen 4. raskauskuukautesi päättymistä.

Pakkauksen sijaan äiti voi valita myös 140 euron verottoman rahasumman.

Lue myös:

    Uusimmat