MTV:n uudet tiedot: Hallituksen mittava koronarajoitusten purkupaketti valmistumassa – muutoksia tulossa kymmenen hengen kokoontumisrajoituksiin

Hallituksen neuvottelut yhä käynnissä – nämä asiat rajoituksista tiedetään nyt 5:26
MTV Uutiset Live: Yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki kertoo, minkälaisia päätöksiä hän odottaa hallitukselta illan tiedotustilaisuudessa.

Hallituksen neuvottelut koronarajoitusten purkamisesta jatkuvat yhä Säätytalossa. Tunti sitten hallituslähde arvioi, että kokonaisuus voisi valmistua viiteen mennessä. Aikataulu kuitenkin venyy, koska neuvoteltavaa on niin paljon. Hallituksen on tarkoitus kertoa neuvottelujen tuloksesta vielä tänään.

MTV Uutisten tietojen mukaan hallitukselta on tulossa mittava paketti koronarajoitusten purkamisesta eli missä järjestyksessä ja osittain millä aikatauluilla nykyisiä poikkeustoimia voitaisiin lähteä avaamaan.

Hallituksen työn pohjana on ollut kansliapäällikkö Martti Hetemäen johtaman ryhmä raportti ja sen suositukset. 

Esimerkiksi kymmenen hengen kokoontumisrajoitukseen on tulossa muutos. MTV Uutisten tietojen mukaan yli kymmentä henkeä suuremmat ryhmät ja kokoontumiset sallittaisiin tietyissä rajatuissa tilanteissa ja paikoissa. Nykyinen kokoontumisrajoitus on voimassa 13.5. asti.

Lisäksi tietoa odotetaan mm. kirjastojen osittaisesta avaamisesta, museoiden toiminnasta, toisen asteen oppilaisten loppukeväästä 14.5. eteenpäin sekä Suomen ja Viron välisestä laivaliikenteestä. 

Lue myös:

    Uusimmat