Mainos

Liukuovet tilanjakajina loft-asunnossa

Lasiset liukuovet ovat käytännölliset ja kauniit. Ne eivät vie auetessaan ollenkaan tilaa, joten ne ovat erityisen näppärät ahtaissa paikoissa kuten loft-asunnon portaiden yläpäässä, jossa tullaan portaista suoraan ovelle.

Liukuovien asentaminen ei ole mitenkään ylivoimaisen vaikeaa, mutta asennusohjeet on luettava tarkasti. Ellei halua tehdä työtä itse, valmistaja tarjoaa myös asennuspalvelun jossa ovet saa paikalleen valmiiksi asennettuna ja mitattuna – toisin sanoen asukkaan ei tarvitse edes ottaa alkumittoja.

Liukuovet voidaan toteuttaa monella eri tavalla. Tämä ovi liikkuu alakiskon päällä, eli sen paino on alakiskon päällä liikkuvien pyörien varassa. Ylempi kisko toimii vain ohjaimena, joka samalla estää ovea kaatumasta.

Yläkisko kiinnitettiin pohjastaan kattoon ja toisesta päästään seinään kiinnitettävään alumiinikulmalistaan. Kiinnitys kattoon tehtiin poraruuveilla ohjeen mukaisesti 70 cm jaolla.

Kiskon paikka tarkkuutettiin suoraan seinän mukaiseksi. Alalista kiinnitettiin lattiaan kaksipuolisella teipillä; ennen kiinnittämistä teipin paikka lattiassa on puhdistettava tarkasti liasta ja rasvasta, jotta teippi pitäisi pitkään.

Ennen oven nostamista paikalleen kourujen päihin asennetaan kulmaraudat pysäyttäjiksi. Toimitukseen kuuluu pyörien päälle laitettavat lukitusmekanismit, joiden avulla ovi pysyy kiinni.

Kun ovi oli nostettu paikalleen, tehtiin hienosäätö alaosassa olevien säätöruuvien avulla, jotka säätävät pyörän korkeutta. Niiden avulla ovi saadaan liikkumaan kiskoilla pehmeästi ja sovitettua yhteen seinien kanssa.

Loft-asuntoon valitussa ovessa on opaalinvärinen, karkaistu turvalasi ja kehykset harmaaksi eloksoitua alumiinia. Sekä lasia että kehyksiä on tarjolla useita eri vaihtoehtoja.

Lisätietoja:

www.tankindoor.com

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.