Liukkonen kauhoi ennätysajalla EM-finaaliin

Rikkonaisen kauden ja harjoitushallihankaluuksien jälkeen Ari-Pekka Liukkosesta tuntui lauantaina Berliinissä siltä, että voisi pinkaista altaanmitan vapaauintia kovempaa kuin koskaan aiemmin.

Ja niin Liukkonen teki. Hän eteni pikamatkan EM-finaaliin Suomen ennätysajalla 22,10.

- Tuntui, että se maalipääty lähtee imemään kohti. Tosi hyvä uinti tähän kohtaan ja tosi mukava lähteä sitä finaalia uimaan, Liukkonen kertoi puhelimitse.

Viimeksi Liukkonen muisteli tunteneensa samankaltaisen vireen pari vuotta sitten. Hänen edellinen SE-uintinsa (22,22) oli kahden vuoden takaa Debrecenin EM-finaalista. Sieltä irtosi neljäs sija.

Sijoituksen parantaminen Berliinissä tietäisi mitalia.

- Jos kaikki menee ihan nappiin, niin miksi ei, Liukkonen tuumi.

Tekniikka löytyi

Taso on kova ja tasainen. Edellisellä ennätyksellään Liukkonen ei olisi mahtunut sunnuntain huipennukseen. Kolmen kärki oli häneltä nyt vain 14 sadasosaa karussa.

- Pienethän nuo erot ovat. Välttämättä ihan hirvittäviä parannuksia ei enää keskimäärin tehdä. Ei sitä koskaan tiedä, Liukkonen aprikoi.

Hänellä on riittänyt pohtimista tekniikkaansa kanssa.

- On ollut tosi pienestä kiinni, tuleeko 23:lla vai 22:lla alkavaa aikaa. Koko ajan olen tiennyt, että potentiaalia on uida alle 22:n, Liukkonen kertoi.

EM-kilpailujen päätöspäivästä tekee Liukkoselle kutkuttavan se, että välierissä löytyi uusi vaihde.

- Loppu tuli 21-alkuista vauhtia. Viimeinen 15 metriä oli tosi vahva ja vauhdikas. Uin korkealla ja kierroksia oli riittävästi. Rupeaa pikkuhiljaa loksahtelemaan palaset paikoilleen, hän myhäili.

Seppälän herkistely ontui

Suomen joukkueen konkari Hanna-Maria Seppälä koki Berliinissä jotain uutta. Hän kertoi herkistelynsä eli kuntohuipun esiin kaivamisen menneen mönkään.

- Ensimmäinen kerta urallani, kun näin kävi, Seppälä kertoi.

Syyksi hän arveli tammikuussa aloittamansa punttitreenin, jota jatkui EM-kilpailujen alusviikoille.

- Varmaan täytyy vähän aikaisemmin jättää se jatkossa pois. Eiliseen (perjantai) saakka oli tosi jumi olo. Vasta nyt alkaa tulla herkkyys vähän esiin.

Seppälä pääsi varasijalta 50 metrin vapaauinnin välieriin ja jäi viimeiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat