Lotta Haralalta puhutteleva paljastus juoksustaan – rohkeaa tekstiä EM-Roomasta

Lotta Haralalta lupauksia herättävä paljastus Jyväskylän-juoksusta – kovaa tekstiä EM-Roomasta: "Tiedän pystyväni" 1:58
Lotta Haralalta lupauksia herättävä paljastus Jyväskylän-juoksusta – kovaa tekstiä EM-Roomasta

Pika-aituri Lotta Harala uhkuu kovempaa kevätkuntoa kuin kertaakaan urallaan.

Harala, 32, aloitti ulkoratakautensa parisen viikkoa sitten Espoossa hurjalla juoksulla. Kellot pysähtyivät aikaan 12,64, mutta myötätuulta oli liikaa – 2,2 metriä sekunnissa. Reetta Hurskeen viime kesänä juoksema Suomen ennätys kirjataan 12,70.

Harala alitti 13 sekuntia ensimmäisen kerran viime kesänä Paavo Nurmen kisoissa Turussa, ja ennätys 12,85 syntyi heinäkuun alussa Sveitsissä metrin myötäiseen. Sallituissa oloissa 13 sekunnin alituksia kertyi viime kesänä kaikkiaan viisi, ja tälle kesää niitä on koossa jo kolme.

Kaksi viimeisintä Harala juoksi keskiviikkona Jyväskylässä, missä hän pinkoi kahdesti 12,95:een. Sillä irtosi kauden ensimmäisestä kotimaan GP-kisasta neljäs sija Intian Jyothi Yarrajin (12,78) ja Jamaikan Crystal Morrisonin (12,87) jälkeen. Finaali juostiin 1,3 metrin myötäiseen.

– Kaksipiippuiset fiilikset. Vetelin niin kovia treenejä järjestään Teneriffan-leirillä. Odotuksetkin ovat korkealla. Kunto on kova. Kyllä se sieltä tulee. Tänään oli vähän hankala päivä, mutta totta kai tämä on hyvä kauden aloitus, Harala summasi.

– Ehdin ekan (alkuerä)juoksun aita-analyysia katsoa. Se oli aika tahmeaa menoa, ja niin oli tämä jälkimmäinenkin. Meillä on paljon analyysia koko leiriltä ja niistä Espoon-juoksuista. Kun saadaan kroppa palautumaan ja hommat loksahtamaan kohdalleen, niin eiköhän sieltä tule kovia aikoja.

Harala avasi alkueräjuoksun analyysia sen verran, että siitä voi helposti päästä samaan johtopäätökseen.

– Siellä ei ollut yhtäkään alle sekunnin (aita)väliä, ja aitajuoksija ei sellaisilla väleillä juokse hyviä aikoja. Hyvänä päivänä mulla on ne kaikki välit alle sekunnin – 0,95 tai 0,96. Tänään oli vähän hankala päivä, ja silti tulee 12,95 kahteen kertaan. Se on ihan hyvä taso.

Kesäkuun alun EM-kisoihin Harala lähtee kovin tavoittein.

– Tiedän hyvänä päivänä pystyväni juoksemaan oikeasti sellaisia aikoja, joilla taistellaan finaalipaikasta. Siellä on kisa nainen naista vastaan, ja siitä mä sytyn.

Kaksi vuotta sitten Münchenissä paikka EM-finaalissa irtosi ajalla 12,87.

Lue myös:

    Uusimmat