Lisätietoja

Pionin eri jaksoissa on nähty paljon erilaisia alan tarvikkeita ja välineitä. Osan niistä löytää useimmista hyvin varustelluista puutarha- ja puutavaraliikkeistä; osa saattaa olla hankalampaa. Tässä luettelo useimmista ohjelmamme tavarantoimittajista - mutta muistakaa: puutarhanhoito on mitä suurimmassa määrin luovaa työtä. Käyttäkää vapaasti omaa oivalluskykyänne ja kekseliäisyyttänne.

Kiialan kartano Porvoon länsipuolella on jokaiselle puutarhanhoidosta kiinnostuneelle antoisa vierailukohde. Alueella sijaitsee puutavaramyymälä ja kahvila (Café Kasvikeidas, tiedustelut 040-5760 513.) Perheen pienimmille tällä puistomaisella alueella riittää ihmeteltävää kotieläinten ja maanviljelyksen tiimoilta ja herkkusuille on tarjolla kartanon omasta lihakarjasta saatua lihaa; sisustajalle puolestaan taidokkaita käsityöläistuotteita. Alueen vanhoissa rakennuksissa sijaitsevat myyntipisteet ovat avoinna ma-pe klo 10-17, la-su 10-15. Ajat saattavat muuttua, joten ne kannattaa varmistaa etukäteen.

 • Parvekkeen vesiaiheen taustoineen sekä pajuverhon toimitti Puutarhakeskus Kauppila Oy, Turku (02-2761 500)
 • Maaleina on käytetty erilaisia Uulan perinnemaaleja - me hankimme omamme Porvoon Restaurointikeskuksesta, Jokikatu 37 (019-581 437)
 • Turveharkot ovat Kekkilän tuotteita.
 • Pihalyhdyn pidike löytyi Porvoon K-Raudasta. Itse lyhty puolestaan on peräisin Porvoon Piha-Centeristä, (0400-455 299). Samasta paikasta hankittiin myös muratin tukiteline.
 • Kasveja löytää tietysti monesta paikasta. Omat päähankkijamme olivat Porvoon Piha-Center ja Kasvikeidas.
 • Suodatinkangasta on yleisesti saatavissa kaikista puutarhaliikkeistä.
 • Aidan ja portin teossa tarvittavat helat saatiin Porvoon Restaurointikeskuksesta; sementti ja pilarikengät löytyvät jokaisesta rakennustarvikeliikkeestä.

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja