Porvoon perhesurma paljastui poliisille karulla tavalla – olivat viemässä suruviestiä kolarissa kuolleesta isästä

3:36
Näin perheväkivaltaan voi yrittää puuttua – asiantuntija kannustaa uhreja pyytämään apua

Poliisi on tutkinut Porvoossa tapahtuneita äidin ja pienen lapsen henkirikoksia nyt viikon ajan. Poliisi vahvistaa, että kyse oli perhesurmasta. 

Henkirikoksen uhreiksi joutuneet kolmekymppinen äiti ja parivuotias poika löydettiin viikko sitten torstaiaamuna perheen kotoa Porvoossa sijaitsevalta puutaloalueelta, kun poliisi saapui paikalle. Poliisi ei ole aiemmin kertonut, mistä syystä se sai tehtävän asuntoon.

Perheen 28-vuotias isä puolestaan ajoi kuolonkolarin Helsingissä samana päivänä. Mies kaahasi tien laitaan parkkeerattuna olleen kuorma-auton perään kovaa vauhtia pienellä henkilöautollaan.  

Poliisi ei ole tähän mennessä kertonut tarkemmin teosta tai siitä, ketä teosta epäillään. Nyt poliisi vahvistaa, että se epäilee perheen isän olleen henkirikosten takana. Epäillään siis olleen kyse perhesurmasta.  

Henkirikoksia on tutkittu kahtena murhana. 

– Esitutkinnan perusteella olemme pystyneet sulkemaan pois ulkopuolisen tekijän mahdollisuuden. Tapahtumien kulku, tekotapa ja tekoon johtaneet syyt ovat pääosin poliisin tiedossa. Toki aina tämän kaltaisiin tapahtumiin ja niiden syihin lopullista totuutta ei välttämättä saada, koska epäilty on kuollut, rikoskomisario Jan Aarnisalo kommentoi asiaa poliisin tiedotteessa. 

Poliisi kertoo myös, että perhesurma tuli selville, kun poliisipartio oli menossa viemään perheelle suruviestiä Helsingissä kuolleesta isästä. 

– Poliisipartio lähti kolaripaikalta viemään suruviestiä kotiin ja sieltä löytyi vainajat, Aarnisalo kertoo MTV Uutisille. 

Sitä Aarnisalo ei tarkalleen selvitä, miten poliisi ymmärsi mennä sisään asuntoon tai miten partio ylipäätään pääsi sisään. 

– Sanotaan niin, että oli syytä mennä tarkastamaan tilanne. Aarnisalo muotoilee.

Keskusrikospoliisi jatkaa asian tutkintaa yhdessä Itä-Uudenmaan ja Hlesingin poliisin kanssa. Poliisin mukaan asiasta ei tiedoteta enempää.

Juttua täydennetty tutkinnanjohtajan kommenteilla kello 12.59.

Video: Porvoon perhesurma herättää kysymyksiä – asiantuntija: tällaisia ovat perhetragedioiden syntymekanismit

8:56

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja