Mainos

Lipponen selvittää kokoustuloksia EU:lle

Pääministeri Paavo Lipponen selostaa tänään EU-parlamentille Tampereen huippukokouksen tuloksia. Raporttiin sisältyy myös selvitys Helsingin huippukokouksen asialistasta. Lipponen keskustelee Strabourgin vierailun yhteydessä myös paralmentin puhemiehen Nicole Fontainen kanssa.

Vierailuun tekee pienen särön se, että parlamentin oikeus- ja sisäasiainvaliokunta jäi kokouksessaan vaille Suomen selostusta Tampereen kokouksesta. Valiokunta harkitsee asiasta vastalausetta.

EU:n oikeusasiamies valitaan tänään

EU:n oikeusasiamies seuraavaksi viisivuotiskaudeksi valitaan tänään. Unionin historian ensimmäisenä oikeusasiamiehenä vuodesta 1995 virkaa hoitanut Jacob Söderman pyrkii jatkamaan tehtävässä. Vastaehdokkaana on kreikkalainen EU:n parlamentin entinen jäsen Georgios Anastassopoulos.

Haastajan mielestä Söderman ei ole onnistunut tekemään oikeusasiamiehen toimintaa riittävästi tunnetuksi. Södermanin mielestä tärkeämpää kuin näyttävä aloitus on ollut hankkia johdonmukaisella toiminnalla kansalaisten ja parlamentin luottamusta oikeusasiamieheen.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.