Mainos

Linnanmäen uutuus Taiga sai ensimmäiset hurjapäät kyytiinsä: ”Ei voi sanoin kuvailla”

Linnanmäen uusi ratalaite Taiga avattiin isolle yleisölle tiistaina 18. kesäkuuta 2019. Taigan ensilento keräsi paikan päälle 13 hurjapäätä, jotka pääsivät kokemaan uutuuslaitteen vauhdin ensimmäisten joukossa.

MTV ja Linnanmäki järjestivät uuden ratalaitteen Taigan ensiajon tiistaina 18. kesäkuuta Linnanmäellä. Ensiajolle haettiin hurjapäitä, ja hakemusten joukosta arvottiin voittajat, jotka pääsivät onnekkaiden joukossa mukaan Taigan ensilennolle yhdessä läheistensä kanssa.

Linnanmäen kaikkien aikojen uutuuslaite Taiga tarjoaa huimapäille yli kilometrin kiljuttavaa! Suomen hurjin ratalaite vie räjähtävällä, yli sadan kilometrin tuntinopeudella huimaaviin korkeuksiin, kiidättää salamannopeasti kaarteissa ja kiepsauttaa matkan aikana neljä kertaa pään ylösalaisin.

Ensilennolle osallistuneiden mukaan hurja uutuus lunasti lupauksensa täydellisesti. Kyyti sai kiitosta hurjasta vauhdistaan, mutta silti pehmeästä kyydistään. Kysyimme ensilennolle osallistuneilta tunnelmat heti ajon jälkeen.

– Ihan paras laite! Hurjin, missä olen ollut, toteaa riihimäkeläinen Pipsa, 10, joka osallistui Taigan ensilennolle yhdessä äitinsä Heidin kanssa.

– Nyt tuntuu, että leijuu ja päässä heiluu, vähän vapisuttaa ja sydän hakkaa vieläkin. Ennen lähtöä soi kohtalokas musiikki, ja tunnelma oli jännä, Heidi kuvailee.

– Mutta sitten, kun Taiga lähti liikkeelle, ei enää jännittänyt, Pipsa kertoo.

– Sitten pystyi jo nauttimaan kyydistä, Heidi nauraa.

Salolainen Sami, 43, otti mukaan ensilennolle kyytiin tyttärensä Iiriksen.

– Kokemus oli mahtava. Taigassa oltiin painottomassa tilassa muutaman kerran, mikä oli hieno tunne. Kyyti oli yllättävän pehmeä! Sami kuvailee.

– Kiva laite, ja hurja kyyti, alku oli kaikkein jännin, Iiris kertoo.

Rovaniemeläinen Julia, 22, osallistui Taiga-ensilennolle mukanaan äitinsä Erja.

– Tykkäsin todella paljon! Olemme aika paljon kierrelleet huvipuistoja ympäri maailman. Taigan kyyti oli kyllä hurja, mutta ihanan pitkä ja pehmeä kyyti, Erja kuvailee.

– Tullaan vielä uudestaan! Julia sanoo.

Kuopiolainen Harri otti mukaansa poikansa Henrin, 14, ja puolisonsa pojan Veetin, 12. Hurjapäät kommentoivat kyytiä tyynesti heti ensilennon jälkeen.

– Olisi voinut olla hurjempikin! toteaa Veeti.

– Kiihdytykset olivat kaikkein parhaita, Henri kommentoi.

– Kyyti oli pehmyt ja tasainen, painottomuus oli aika jännä tunne. Pituus oli hyvä, ja laite hurjin, missä olen ollut, sanoo Harri.

– Ehdottomasti tullaan vielä uudestaan! kolmikko toteaa yhdessä.

Helsinkiläinen Jussi, 43, otti mukaansa ystävänsä Petterin. Kaksikko oli odottanut Taigan ensilentoa jo pitkään.

– Aivan loistava, parhaimpien joukossa laitteista, joissa olen ollut, ei kuitenkaan aivan hurjin kaikista. Laite oli korkeampi kuin osasin odottaa. Ehdottomasti tullaan uudestaan, ja otetaan kaikki kateelliset kaveritkin mukaan, Petteri sanoo.

– Me olemme seuranneet Taigan rakentamista ja odotettu jo valmistumista, ja kaikki odotukset täyttyivät. Jälkeenpäin olo tuntui huojuvalta, Jussi kertoo.

Katso videolta tunnelmat ensiajolta:


Helsinkiläinen Emil, 16, lähti Taigan ensilennolle ystävänsä Saran kanssa. Ystävykset eivät säikähtäneet kyytiä, sillä he istahtivat Taigan ensimmäisille penkeille epäröimättä.

– Ihan älyttömän hyvä, meni niin nopeasti, että yritin vain tajuta, mitä tapahtuu. Kyytiä oli kuvailtu linnunomaiseksi, mikä kuvasi minusta osuvasti Taigaa. Tykkäsin kiihdytyksistä! Taiga näyttää hurjalta, ja onkin sitä, mutta kyyti oli yllättävän tasaista, Emil kuvailee.

– Ei voi sanoin kuvailla, ehdottomasti tullaan uudestaankin, Sara sanoo.

Linnamäen uutuuslaite Taiga avattiin yleisölle 18. kesäkuuta 2019.

Lue myös:

    Uusimmat