Liki 100 turvapaikanhakijaa Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilla

Osa raja-asemista sulkeutuu yöllä – Vartiuksen raja-asemalle ei ole saapunut tänään lainkaan turvapaikanhakijoita 2:34
Osa raja-asemista sulkeutuu yöllä.

Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoille on tänään saapunut kello 18:aan mennessä yhteensä 96 turvapaikanhakijaa, kertoo Kaakkois-Suomen rajavartiosto viestipalvelu X:ssä.

Määrä on jo nyt huomattavasti suurempi kuin koko eilisen päivän aikana. Tuolloin Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoille saapui 26 turvapaikanhakijaa.

Kainuun rajavartioston mukaan sen alueella sijaitsevalle Vartiuksen rajanylityspaikalle saapui tänään yhteensä viisi turvapaikanhakijaa. Neljä naista ja yksi mies ylittivät rajavartioston mukaan rajan Venäjältä Suomeen polkupyörillä.

Kainuun rajavartioston apulaiskomentaja Tomi Tirkkonen sanoo, että Venäjän rajaviranomaiset saattoivat pyöräilevät ihmiset Venäjän rajanylityspaikalta rajalle mukana kävellen.

Pyöräilijät eivät Tirkkosen mukaan suostuneet käskyistä ja kehotuksista huolimatta palaamaan Venäjälle vaan hakivat turvapaikkaa Suomesta.

Eilen Vartiuksen rajanylityspaikalle saapui 18 turvapaikanhakijaa.

Pohjois-Karjalan rajavartioston alueella kolme ihmistä haki turvapaikkaa tänään, rajavartiosto kertoo X:ssä.

Rajavartioston mukaan tapaus ei ensitietojen perusteella liity Kaakkois-Suomessa ja Kainuussa esiintyneeseen ilmiöön. Pohjois-Karjalan rajavartioston apulaiskomentaja Samuli Murtonen sanoo, että kyseiset ihmiset olivat saapuneet normaalin rajaliikenteen mukana eikä tapaukseen liittynyt erityisesti Kaakkois-Suomessa havaittua pyöräilyilmiötä.

Mustosen mukaan tapaukseen liittyen on käynnistetty esitutkinta epäillystä laittoman maahantulon järjestämisestä, mutta hän ei voi tässä vaiheessa kommentoida asiaa enempää.

Lapin rajanylitysasemille ei tänään tullut yhtään turvapaikanhakijaa, kerrotaan rajavartiostosta.

Neljä rajanylityspaikkaa suljetaan

Hallitus kertoi eilen päättäneensä, että neljä rajanylityspaikkaa itärajalla suljetaan. Tämä koskee Vaalimaan, Nuijamaan ja Imatran rajanylityspaikkoja Kaakkois-Suomen rajavartioston alueella sekä Niiralan rajanylityspaikkaa Pohjois-Karjalan rajavartioston alueella.

Rajanylityspaikat suljetaan Kaakkois-Suomen osalta perjantain ja lauantain välisenä yönä keskiyöllä. Niiralan rajanylityspaikka suljetaan talviaikataulujen mukaisesti kahdeksalta illalla.

Kansainvälisen suojelun hakeminen keskitetään Vartiuksen ja Sallan rajanylityspaikoille.

Lue myös:

    Uusimmat