Liitto tiensä päässä – tästä tunnistaa kuolevan suhteen

Jälkikäteen monen on helppo arvioida omia parisuhteita, jotka ovat aikoinaan päättyneet eroon, mutta mitkä hälytysmerkit suhteessa kertovat siitä, että ero voisi olla molempien kumppaneiden kannalta paras vaihtoehto? MTV Lifestyle otti selvää.

Jos parisuhde ei tunnu toimivan, mutta voimia eropäätöksen tekemiseen ei ole, psykologi Ilona Rauhala kertoo, että kolmea varoitusmerkkiä voi olla silloin tällöin hyvä seurata omassa parisuhteessa.

1. Fyysinen kontakti on tärkeää

Seksuaalisuus on äärimmäisen tärkeä asia suurimmalle osalle ihmisistä. Fyysisen kontaktin tarve ja oman seksuaalisuuden ilmaiseminen ovat niin perustavanlaatuisia tarpeita, että useimmiten koetaan, että niitä on aina jollain tapaa tärkeä tyydyttää – ennemmin tai myöhemmin.

– Jos suhde on pitkään sellainen, että siinä ei ole mitään fyysistä kontaktia, niin kyllä se on silloin merkki siitä, että kyseessä ei ole enää elinvoimainen parisuhde tai rakkaussuhde, Rauhala toteaa.

2. Kommunikoinnilla rakennetaan terve suhde

Parisuhteen osapuolilla on tärkeää olla elämässä yhdistäviä tekijöitä, jotta suhde tuottaa hedelmää. Kommunikointi ja yhteiset harrastukset tai rutiinit ovat avainroolissa parisuhteessa.

– Jos ei ole mitään yhteisiä kiinnostuksenkohteita, yhteistä arvomaailmaa tai mitään asiaa, josta vaihtaa ajatuksia toisen osapuolen kanssa, niin tällainen täydellinen viileneminen voi olla merkki siitä, että ero voisi olla hyvä vaihtoehto, Rauhala kertoo.

3. Rauhattomuus on merkittävä varoitusmerkki

Yksi ääripää parisuhderintamalla on suhde, joka on täysin kaoottinen ja arki on yhtä riitelemistä. Rauhala pitää tällaista ilmapiiriä yhtenä tärkeimmistä varoitusmerkeistä.

– Jos on kovasti riitaa ja koko ajan väännetään ja kodista tai muista kohtaamispaikoista muotoutuu turvattomia ja rauhattomia paikkoja, niin se on merkki siitä, että asialle on aika laittaa piste, Rauhala toteaa.

Katso video: Ilona Rauhala Huomenta Suomessa 7.4.2014

Lue myös:

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat