Liikuttava yhteiskuva julki – pikkuinen prinssi Julian sai hellyttävän vastaanoton isoveljiltään

0:29
Koronavirus varjosti prinsessa Sofian raskausaikaa

Prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia julkaisivat Instagramissa ensimmäisen yhteiskuvan kolmesta pojastaan.

Ruotsin prinssi Carl Philip ja hänen puolisonsa prinsessa Sofia julkistivat viime viikolla iloiset uutiset: perheen kolmas lapsi syntyi 26. maaliskuuta. Pienokainen painoi syntyessään 3 220 grammaa ja oli pituudeltaan 49 senttiä.

Hovi julkaisi ensimmäisen otoksen uusimmasta tulokkaasta sunnuntaina. Tuolloin julkistettiin myös, että pikkuinen prinssi sai nimekseen Julian Herbert Folke

Julianilla on kaksi isoveljeä: vuonna 2016 syntynyt prinssi Alexander ja vuonna 2017 syntynyt prinssi Gabriel.

Carl Philip ja Sofia kiittivät tällä viikolla perheenlisäyksen myötä saamistaan onnitteluista julkaisemalla ensimmäisen yhteiskuvan veljeksistä Instagram-tilillään. Samassa yhteydessä he julkaisivat myös toisen mustavalkoisen otoksen, jossa prinssi Carl Philip on poikiensa kanssa.

Veljeksistä vanhin, prinssi Alexander, halaa pienempää pikkuveljeään molemmissa kuvissa ja myös prinssi Gabriel hymyilee suloisesti.

Jos kuvat eivät näy, voit katsoa ne myös tästä.

– Elämä ei ole antanut minulle vain yhtä, vaan neljä komeaa prinssiä. Sydämellinen kiitos meiltä lämpimistä onnitteluista Julianin syntymän yhteydessä, kuuluu kuvateksti, josta voisi päätellä, että se on tehty prinsessa Sofian nimissä.

Prinssi Julian sai sunnuntaina komean nimen lisäksi myös Hallandin herttuan arvonimen. Ruotsin kruununperimysjärjestyksessä hän on seitsemäntenä kruununprinsessa Victorian ja tämän lasten sekä isänsä ja isoveljiensä jälkeen.

Kuningas Kaarle Kustaa päätti toissa vuonna supistaa kuningashuoneen kokoa. Päätöksen mukaan prinssi Carl Philipin ja prinsessa Madeleinen lapset eivät ole enää kuningashuoneen virallisia jäseniä, mikä tarkoittaa sitä, että he voivat valita vapaasti muun muassa ammattinsa. Lapset ovat kuitenkin saaneet pitää arvonimensä ja prinssin ja prinsessan tittelinsä.

Carl Philip ja Sofia ovat olleet naimisissa viisi vuotta. Pariskunta alkoi seurustella vuonna 2010, mutta suhteen alkutaival ei ollut helppo. Sofia (o.s. Hellqvist) oli aiemmin tullut tunnetuksi realityohjelma Paratiisihotellin kilpailijana, eikä sitä katsottu alkuun hovissa suopeasti. Sofia on kuitenkin sittemmin ottanut paikkansa kuninkaallisessa perheessä ja on saanut myös kansan sympatiat puolelleen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja