Liikenteen suurimmat häiriötekijät listattu: Tämä suomalaisautoilijoita ärsyttää kaikkein eniten

Petrin juuri ostama asuntovaunu paloi soihtuna ilmaan Muhoksella – surullinen näky tallentui videolle 0:29
Katso video: Petrin juuri ostama asuntovaunu paloi soihtuna ilmaan Muhoksella – surullinen näky tallentui videolle

Muiden autoilijoiden käytös liikenteessä häiritsee eniten suomalaisia tien päällä.

Nokian Renkaat teetti tutkimuksen, jossa selvitettiin, mitkä asiat häiritsevät yleisimmin suomalaisten keskittymistä liikenteessä. Selvästi yleisimpänä häiriötekijänä liikenteessä pidettiin muiden autoilijoiden käyttäytymistä. Nokian renkaiden tiedotteessa kerrotaan, että 47 prosenttia piti tätä suurimpana häiriötekijänä.

Kännykänkäyttöä pidetään edelleen toiseksi isoimpana häiriötekijänä liikenteessä. Sen valitsi 31 prosenttia vastaajista. Kolmanneksi yleisimpänä syynä keskittymisen herpaantumiseen pidetään navigointia ja oikean reitin etsimistä.

Laitteiden käyttöön ajon aikana liittyy myös se, että musiikin kuuntelun ja kanavien tai soittolistojen valitseminen häiritsee 10:tä prosenttia suomalaista kuljettajista, ja 4 prosenttia vastaajista myöntää urheilun tai TV-sarjojen katsomisen ajaessa olevan yleisimpien keskittymistä häiritsevien tapojen joukossa.

Tiedotteessa muistutetaan, että äkkijarrutustilanteessa hyvät ja kunnolliset autonrenkaat ovat tärkeät. YouGov-tutkimuslaitoksen helmi-maaliskuussa toteuttamaan tutkimukseen vastasi 1000 suomalaista.

Lue myös:

    Uusimmat