Liian pieni! Ikean tuikuista nousi somekohu Ruotsissa

Ikean tuikut ovat nostattaneet keskustelua verkossa. Ikea vakuuttelee, ettei mikään ole muuttunut, mutta valituksissa tuikkujen sanotaan olevan liian pieniä ja palavan liian nopeasti loppuun.

Ann-Sofie Skoglund Varbergistä nosti Ikean Facebook-sivulla kissan pöydälle ja aloitti tuhansien ihmisten huomion keränneen keskustelun Ikean uusista tuikuista.

Skoglund julkaisi Ruotsin Ikean sivuilla viestin, jossa hän ilmaisi huumorimielessä pettymyksensä huonekalujättiläisen uusiin tuikkuihin, jotka eivät ainoastaan ole pienempiä kuin edeltäjänä, vaan ne myös palavat nopeammin loppuun.

”Kynttilä on kaikin tavoin selvästikin pienentynyt ja paloaika lyhentynyt. Nyt tuskin kestää yhtä iltaa! On varmaan ensimmäisen maailman ongelma sanoa tästä? Mutta silti...”

Julkaisu keräsi yli 2500 tykkäystä ja 180 kommentin joukosta kävi ilmi, että moni jakaa Skoglundin kokemuksen tuikuista.

– En uskonut, että tuikut olisivat se asia, joka yhdistää ruotsalaiset, Skoglund nauraa Expressenin haastattelussa.

Skoglundin valitus on tehty huumorilla, mutta hän vakuuttelee todella huomanneensa eron kynttilöiden välillä.

– Ero on valtava. Ja laatuero vanhaan valoon on suuri.

Mikään ei ole muuttunut

Ikean taholta muutos tuikuissa on kiistetty. Alkuperäiseen julkaisuun joku Ruotsin Ikean edustaja kirjoitti Ikean nimellä, että kynttilöissä on vähennetty parafiinin määrä, joka voi vaikuttaa paloaikaan. Ikean tiedottaja Anna Pilkrona Godden kuitenkin kiistä väittämän.

– Emme ole muuttaneet parafiinin määrää, mutta se on riippuvainen saatavuudesta markkinoilla ja toimittajasta, joten sisältö voi vaihdella kynttilä kynttilältä.

Hän lisää, että tuikuissa käytetään parafiinin lisäksi steariinia ja sertifioitua kasvirasvaa. Hän kertoo Ikean pyrkivän ympäristöystävällisiin raaka-aineisiin tinkimättä kuitenkaan laadusta tai turvallisuudesta.

Nopeammasta loppuun palamisesta Pilkorna Godden toteaa, että pakkauksessa kynttilän luvataan palavan neljästä kuuteen tuntia. Valon määrään ja laatuun taas vaikuttavat monet tekijät, joista yhdeksi Ikea listaa Facebookissa sen onko kynttilä sytytetty ja sammutettu useasti. Skoglund haluaa kuitenkin kuluttajana voida sammuttaa ja sytyttää kynttilänsä.

Pilkorna Godden sanoo, että Ikea on tyytyväinen, kun asiakkaat ovat mukana ja sanoo yrityksen kuuntelevan asiakkaitaan.

Tuikkukohu ei ole vielä laantunut, vaan Ikean sivuille ilmestyy muun muassa kuvia, joilla halutaan osoittaa tuikkujen todella pienentyneen.

Lue Ann-Sofie Skoglundin koko kirjoitus Expressenin artikkelin lopusta.

Lähde: Expressen

Lue myös:

    Uusimmat