Liian paljon asusteita? Kokeile neljäntoista pisteen sääntöä!

Tasapainoinen asukokonaisuus vaatii sen, että asusteita ei ole liikaa – mutta ei myöskään liian vähän. Kokeile noudattaa vanhan pukeutumisoppaan neljäntoista pisteen sääntöä.

Tasapainoisen asukokonaisuuden loihtiminen voi olla joskus hakusessa, varsinkin jos tuppaa rakastamaan asusteita ja värejä yli kaiken.

Esimerkkimalli:

Lasit = 1 piste
Huivi = 1 p.
Sateenvarjo = 1 p.
Vyö = 1 p.
Kengät = 1 p.
Mekko = 1 p.
Värit = 3 p.
Kolme eri pallokuosia = 3 p.

Yhteensä 12 pistettä.

Yksi idea on kokeilla Rule of 14 -sääntöä, joka auttaa nopealla laskutoimituksella laskemaan, onko asusteita kertynyt liiakseen. Ohjenuora on peräisin Yhdysvalloista, joka neuvoo miten voi loihtia tyylikkään ja tasapainoisen asukokonaisuuden.

Ideana on, että jokaisesta vaatekappaleesta sekä niiden silmäänpistävistä elementeistä saa aina yhden pisteen: esimerkiksi näyttävä kaulus tai iso cocktailsormus tuovat kumpainenkin yhden pisteen. Myös jokainen asukokonaisuudessa esiintyvä väri ja kuosi lasketaan erilliseksi pisteeksi.

Asukokonaisuuden yhteenlaskettu pistemäärä ei saisi ylittää summaa neljäätoista.

– Yhteispistemäärän pitäisi pysyä alle neljäntoista, jotta asukokonaisuus näyttäisi harmoniselta – ja jos ei halua näyttää joulukuuselta, kirjailija Rinna Saramäki hymyilee.

Neljäntoista pisteen ohjetta voi soveltaa tyylistä riippumatta, ja erityisen käyttökelpoinen se on silloin, kun haluaa tehdä huolitellun vaikutelman tai käyttää näyttäviä asusteita näyttämättä yliampuvalta.

– Jos haluaa näyttää sillisalaatilta hyvältä tavalla, jolloin tyyliin kuuluu runsautta, se on ok! Jos se ei ole kuitenkaan suunnitelma, sitten Rule of 14 on hyvä ohjenuora. Tärkeintä on, että valinnat tekee tietoisesti, Saramäki kuvaa.

Elämyksiä varten: Seuraa MTV Lifestylea Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

Lue myös:

    Uusimmat