Liialla rahkan syönnillä yllättävä vaikutus – ravitsemusterapeutti varoittaa

Ravitsemusterapeutti Anette Palssan mukaan suomalaisten rahkainnostus on mennyt jossain määrin överiksikin.

MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa tiistaina vieraillut ravitsemusterapeutti Anette Palssa on huomannut suomalaisten proteiini- sekä erityisesti rahkainnostuksen omalla vastaanotollaan ja kauppareissuilla.

– Syön itsekin rahkaa ja nyt kauppojen rahkahyllyt ammottavat tyhjyyttään. Aikaisemmin se oli niin päin, että saatoin itse ehdottaa vastaanotolla asiakkaalle rahkaa välipalaksi. Nyt se tulee ihan sieltä asiakkailta. Jos asiakas kertoo syövänsä kaksi purkkia rahkaa päivässä, täytyy ihan kysyä, tarkoitetaanko sillä 250 gramman pikkupurkkia vai jotain isompaa.

Liika proteiini voi muuttua kehossa rasvaksi

Proteiinitrendi ja rahkavillitys onkin mennyt paikoitellen jo hieman överiksi ja monet syövät proteiinia yli tarpeidensa. Voiko liiallisesta rahkan syönnistä sitten olla haittaa – mitä tapahtuu jos syö kilon rahkaa päivässä?

– Ruokavalio ainakin yksipuolistuu ja on aika tylsää. Sinäänsä fysiologisesti ei ole varmasti mitään hätää, mutta ruokavaliokokonaisuuden pitäisi olla vaihtelevaa.Tiettyjen ihmisten kohdalla proteiinien saanti on jo niin reilua ja runsasta, että keho ei käytä sitä aktiivisesti hyödykseen. Silloin se proteiini saattaa varastoitua jopa rasvaksi.

Palssa muistuttaa, että kohtuullinen proteiinin ja rahkan syönti on hyväksi niin laihduttajille, vanhuksille kuin urheilijoillekin. Rasvatonkin rahka voi kuitenkin muuttua kehossa rasvaksi, jos sitä syö liikaa.

– Reilusti yli tarpeen syönti voi varastoitua rasvaksi. Se on hyvän raaka-aineen hukkaamista, Palssa muistuttaa

Ravitsemusterapeutti Anette Palssa toimii myös Keventäjien asiantuntijana.
Tutustu Keventäjiin: Helpot työkalut, parhaat asiantuntijat apunasi ja tuhansia reseptejä!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja