Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Lihojen paistoaikoja

Julkaistu 22.03.2004 14:11(Päivitetty 23.03.2004 10:54)

Kokonainen kinkku

Kypsennä uunissa 125-150 asteessa, kunnes lihalämpömittari näyttää 75°C - 80°C. Paistoaika on noin 70 minuuttia paistokiloa kohti. Kinkku on mehevän mehukas 75 asteessa ja 80 asteessa perinteisen kypsä ja murea.

Kokonainen kalkkuna

Täytetty sidottu kalkkuna paistuu uunissa 150 asteessa noin 3-4 tuntia. Kalkkunaa tulee valella paiston aikana paistoliemellä, jottei se kuivu.

Lammaspaisti

Lammaspaistia kypsennetään 125 asteisessa uunissa noin 3 tuntia tai kunnes lämpömittari näyttää noin 76-78 astetta. Anna paistin vetäytyä foliopaketissa, jolloin lämpö kohoaa noin 80 asteeseen ja paisti kypsyy.

Sidottu paisti

Pinnasta ruskistettu sidottu paisti kypsennetään 125-asteisessa uunissa.

Kokonainen sisäfilee

Pinnalta ruskistettu kokonainen sisäfilee kypsyy uunissa noin 35 minuutissa.

Kokonainen entrecôte

Kokonainen 2-3 kilon painoinen entrecôte kypsennetään 150 asteessa noin 45 minuuttia kiloa kohti.

Perussäännöt lihojen sisälämpötiloista:

52-53 astetta paisti on raaka

55-56 astetta paisti on medium eli punertava

58-60 astetta paisti on läpikypsä

yli 65 astetta paisti on ylikypsä, kuiva

Ota liha ajoissa jääkaapista ennen paistamista. Lihan sisälämpötilan on hyvä olla yli 10 astetta muuten lihasnesteet valuvat paistettaessa ulos eikä lihasta tule mureaa.

Ruokala

Lisää aiheesta:

Ystävän megayllätys MTV:n suosikkijuontajalle: Antti salaili satoja tunteja ja teki jotain käsittämätöntäKoira pureskeli "lelua", kunnes liekit leimahtivat – varoittava esimerkki koiranomistajilleKäytätkö väärin? Tämä on antiperspirantin ja deodorantin eroVR laseroi junien ikkunat sitkeän ongelman poistamiseksiTässä on "Alkon paras punaviini" – voittaja valittiin 250 pullon joukostaNäin teet itse upean syyskranssin: "Varoitus, tähän tulee himo"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:37
    Ystävyys

    Ystävän megayllätys MTV:n suosikkijuontajalle: Antti salaili satoja tunteja ja teki jotain käsittämätöntä

  • 17:03
    Tulipalot

    Koira pureskeli "lelua", kunnes liekit leimahtivat – varoittava esimerkki koiranomistajille

  • 16:50
    Hygienia

    Käytätkö väärin? Tämä on antiperspirantin ja deodorantin ero

  • 14:36
    VR

    VR laseroi junien ikkunat sitkeän ongelman poistamiseksi

  • 14:32
    Viinit

    Tässä on "Alkon paras punaviini" – voittaja valittiin 250 pullon joukosta