Lihojen paistoaikoja

Kokonainen kinkku

Kypsennä uunissa 125-150 asteessa, kunnes lihalämpömittari näyttää 75°C - 80°C. Paistoaika on noin 70 minuuttia paistokiloa kohti. Kinkku on mehevän mehukas 75 asteessa ja 80 asteessa perinteisen kypsä ja murea.

Kokonainen kalkkuna

Täytetty sidottu kalkkuna paistuu uunissa 150 asteessa noin 3-4 tuntia. Kalkkunaa tulee valella paiston aikana paistoliemellä, jottei se kuivu.

Lammaspaisti

Lammaspaistia kypsennetään 125 asteisessa uunissa noin 3 tuntia tai kunnes lämpömittari näyttää noin 76-78 astetta. Anna paistin vetäytyä foliopaketissa, jolloin lämpö kohoaa noin 80 asteeseen ja paisti kypsyy.

Sidottu paisti

Pinnasta ruskistettu sidottu paisti kypsennetään 125-asteisessa uunissa.

Kokonainen sisäfilee

Pinnalta ruskistettu kokonainen sisäfilee kypsyy uunissa noin 35 minuutissa.

Kokonainen entrecôte

Kokonainen 2-3 kilon painoinen entrecôte kypsennetään 150 asteessa noin 45 minuuttia kiloa kohti.

Perussäännöt lihojen sisälämpötiloista:

52-53 astetta paisti on raaka

55-56 astetta paisti on medium eli punertava

58-60 astetta paisti on läpikypsä

yli 65 astetta paisti on ylikypsä, kuiva

Ota liha ajoissa jääkaapista ennen paistamista. Lihan sisälämpötilan on hyvä olla yli 10 astetta muuten lihasnesteet valuvat paistettaessa ulos eikä lihasta tule mureaa.

Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat