Tutkijoiden mukaan vuoteen 2050 mennessä lihan kulutusta on pienennettävä nykyisestä. Maailman väestö ruokitaan tulevaisuudessa entistä kestävämmillä tuotantomenetelmillä, arvioivat tutkijat saksalaisesta Potsdam Institute for Climate Impact Research -tutkimuslaitoksesta.
Viime vuoden lopulla julkaistussa raportissa todetaan, että maailmanlaajuisen kestävän ruokatalouden saavuttamiseksi eläinproteiinin osuuden kaikesta syödystä proteiinista pitää laskea nykyisestä keskimäärin 38 prosentista 30 prosenttiin. Eettisesti kasvatettua lihaa voidaan tulevaisuudessa syödä kolmisen kertaa viikossa.
Näin ruokaa lasketaan riittävän arvioiden mukaan nykyisestä noin kuudesta miljardista jopa yhdeksään miljardiin ihmiseen kasvavalle väestölle.
Muutos lihankulutuksessa vapauttaisi miljoonia hehtaareita peltoa ja laidunta muuhun tuotantoon. Tällä hetkellä ravinnoksi kasvatetaan noin 60 miljardia eläintä vuodessa. Jos nykymeno jatkuu, eläinmäärän arvioidaan kaksinkertaistuvan vuoteen 2050 mennessä.

