Lievitä allergiaoireita pitämällä koti puhtaana – katso vinkit

Siitepölyallergikot tietävät, millaista tuskaa allergiakauden avaus voi pahimmillaan olla. Kotona oireita voi kuitenkin helpottaa muutamalla vinkillä.

Tänä vuonna allergikoille on povattu edellisvuotta helpompaa kevättä siitepölyn vähyyden vuoksi. Lääkitys kannattaa kuitenkin aloittaa ajoissa.

Siitepölyä pääsee kotiin esimerkiksi päällysvaatteiden mukana. Päällys- ja petivaatteita kannattaakin pyörittää pyykkikoneessa säännöllisesti. Pyykkejä ei kuivateta ulkosalla pahimpaan siitepölyaikaan.

Lisäksi siitepölyä tarttuu hiuksiin, joten hiukset on hyvä vähintään huuhdella siitepölystä joka ilta ennen nukkumaanmenoa. Näin sänkysi pysyy puhtaana, etkä herää nenä tukkoisena.

Pujolle allerginen kitkee kasvin ennen kukintaa heinäkuun alkupuolella. Kasvi vedetään maasta irti juurineen.

Koti pidetään siitepölyvapaana alueena huolellisella viikkosiivouksella. Imuroi ja pese lattiat useammin kuin muina vuodenaikoina.

Tuuletusta kannattaa välttää, ja suosia sen sijaan koneellista ilmanvaihtoa. Jos se ei ole mahdollista, asenna tuuletusikkunoihin suodatinkankaat.

Allergikolle paras ulkoiluaika on aamuisin tai iltamyöhään. Pahimpaan siitepölyaikaan kannattaa välttää raskasta ulkoliikuntaa.

Lue myös:

    Uusimmat