Liekitetty rapukeitto ja kaura-omenapaistos

Konjakilla liekitetty rapukeitto

  • 1 kg jokirapuja
  • 2 salottisipulia
  • 3 rkl tomaattipyrettä
  • 1/4 tl cayennenpippuria
  • 2 oksaa tuoretta timjamia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 100 g fenkolia
  • 1 l vettä
  • suolaa
  • pippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 100 g voita
  • 4 cl konjakkia
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 rkl voita
  • 2 dl kermaa

Kuullota voissa kattilassa pilkottuja juureksia, ravun kuoria, yrttejä ja tomaattipyrettä n. 5 minuuttia miedolla lämmöllä. Liekitä konjakilla. Lisää kattilaan vesi, viini ja yrtit. Keitä 20 minuuttia edelleen miedolla lämmöllä, kuori pinnalta välillä vaahtoa. Siivilöi liemi ja kaada takaisin kattilaan. Lisää joukkoon kerma ja keitä kasaan 1/3. Lisää keittoon 2 rkl voita ja vaahdota sauvavatkaimella. Tarkista suola ja cayenne.

Kaura-omenapaistos ja vaniljakastike

  • 2 hapanta omenaa
  • 1 tl kanelia
  • 100 g voita
  • ½ dl ruokosokeria
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • vaniljakastike
  • 2 dl punaista maitoa
  • 2 dl kermaa
  • 3 kananmunan keltuaista
  • 2 rkl sokeria
  • 1 vaniljatanko

Kuori ja lohko omenat. Lado omenalohkot voideltuun vuokaan. Sulata kattilassa rasva ja sekoita joukkoon sokeri, kaneli sekä kaurahiutaleet. Levitä seos omenalohkojen pinnalle. Kypsennä 200°C:ssa noin 20 minuuttia eli kunnes omenalohkot tuntuvat pehmeiltä.

Kastikkeen valmistus:

Sekoita kattilassa kylminä sokeri, maito, kerma, keltuaiset ja puolitettu vaniljatanko. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se kiiltää ja saostuu. Jäähdytä nopeasti.

Lue myös:

    Uusimmat