LG julkisti G7 ThinQ -huippupuhelimensa: 6,1 tuuman näyttö lovella, kaksoiskamera laajakulmalla ja voimakas äänentoisto

LG on julkistanut uuden kattavasti varustellun huippuluokan G7 ThinQ -lippulaivaälypuhelimensa. ThinQ on LG:n brändi tekoälyä hyödyntäville tuotteilleen, ja myös G7 ThinQ:ssa tekoäly on läsnä monin eri tavoin kuten kamerassa ja Googlen helposti käytettäväksi tuotuina tekoälypalveluina.

G7 ThinQ:n hinta Suomessa selviää vasta myöhemmin. Joissakin Euroopan maissa G7 ThinQ:n hinta lähtee 849 eurosta.

G7 ThinQ:n myynti Suomessa on alkamassa viikolla 23, joka alkaa 4. kesäkuuta. Tarkemmin Suomen lanseerauksesta tullaan kertomaan 17. toukokuuta. Puhelin on tulossa myyntiin Gigantin, Verkkokauppa.comin, Elisan ja DNA:n kautta.

G7 ThinQ on varustettu 6,1 tuuman LCD-näytöllä, jonka kirkkaus yltää poikkeuksellisen korkealle, jopa yli 1 000 nitin tasolle kirkkaassa auringonvalossa. Lisäksi LG:n mukaan uusi näyttö kuluttaa 30 prosenttia vähemmän virtaa kirkkaassa auringonvalossa kuin edeltävän LG G6:n näyttö.

Näytön kuvasuhde on 19,5:9 ja pikseleitä siinä on 3120×1440. Näytön yläreunan keskellä on lovi etukameralle, puhelinkuulokkeelle ja muille komponenteille. LG tarjoaa asetuksissa oletusvaihtoehdon ohella valinnat loven piilottamiselle tilapalkin mustalla taustavärillä tai korostamiselle valitulla värillä. LG itse puhuu G7 ThinQ:n näytön yläreunasta ”uutena toisena näyttönä”, joka on viittaus LG:n älypuhelimissa aiemmin päänäytön yläpuolella nähtyyn lisänäyttöön.

G7 ThinQ:n asetuksissa LG tarjoaa asetuksissa myös yhteensä kuusi erilaista käyttöasetusta näytölle (Auto, Eco, Cinema, Sports, Game ja Expert. Auto-tilassa näyttö mukautuu automaattisesti materiaalin mukaan optimoimalla säädöt. Halutessaan näytön värilämpötilaa ja väritoistoa voi säätää myös manuaalisesti.

Rakenteessa G7 ThinQ:ssa käytetään Gorilla Glass 5 -lasia sekä takana että edessä. Värivaihtoehtoja puhelimesta on neljä erilaista. Sormenjälkilukija G7 ThinQ:ssa on sijoitettu taakse. Lisäksi puhelin tukee etukameraan perustuvaa kasvojentunnistusta.

G7 ThinQ:n kaksoiskamera on LG:lle tyypillisesti varustettu pääkameran ohella toisella, laajukulmaisemmalla kameralla. Molempien kameroiden tarkkuus on 16 megapikseliä. Pääkamerassa on myös optinen kuvanvakain. Etukameran tarkkuus on 8 megapikseliä.

Kamerassa hyödynnetään tekoälyä LG:n osittain jo aiemmin V30S ThinQ:ssa esittelemällä tavalla. Toiminnoista AI CAM analysoi kohteita kuva-alueella ja suosittelee käytettäväksi optimaalista kuvaustilaa nyt 19 eri vaihtoehdosta. Jokaisen eri kuvaustilan tarkoitus on parantaa kohteen ominaisuuksia kuvassa huomioiden kuvakulman, värin, heijastukset, valaistuksen ja kylläisyyden. Hämäräkuvauksessa tekoälyominaisuus hyödyntää ympäristön valoisuuden mittaamisen ohella myös monimutkaisempia algoritmeja ja pikselien yhdistämistä, joilla G7 ThinQ:n pitäisi saada aikaan kohinattomampia, entistä kirkkaampia kuvia.

Kameran lisäksi tekoälyä G7 ThinQ:ssa on mukana olevassa Google Assistantissa ja Google Lensissä, joille on myös oma pikapainikkeensa G7 ThinQ:n vasemmalla kyljellä. Lisäksi G7 ThinQ on varustettu kyvykkäillä mikrofoneilla, joiden ansiosta sen pitäisi rekisteröidä äänikomennot jopa 5 metrin etäisyyden päästä.

Järjestelmäpiirinä G7 ThinQ:ssa on Qualcommin uusin ja tehokkain Snapdragon 845, joten suorituskyvyltään uutuus nousee älypuhelinten kärkikaartiin. Perusversiossa on RAM-käyttömuistia 4 gigatavua ja tallennusmuistia 64 gigatavua, +:ssa 6 ja 128 gigatavua.

Totuttuun tapaan erityinen painopistealue LG:n uutuudessa on myös äänentoisto. Mukana on edelleen nelinkertainen 32-bittinen DA-muunnin, jolla saavutetaan tavallista virheettömämpi äänentoisto. Monia ilahduttanee perinteisen 3,5 millimetrin kuulokeliitännän säilyttäminen. Uutta on Boombox-kaiutin, jossa on LG:n mukaan kooltaan kymmenkertainen resonanssikammio ja lopputuloksena tuplasti tavallista voimakkaampi bassotoisto. Lisäksi G7 ThinQ tukee DTS:X-tilaäänitoistoa, jopa simuloitua 7.1-tilaääntä kuulokkeiden kanssa.

G7 ThinQ on myös pöly- ja vesitiivis (IP68-luokitus) ja iskunkestävä MIL-STD810G-luokituksen mukaisesti. Akun kapasiteetti on 3 000 milliampeerituntia. Nopean pikalatauksen lisäksi G7 ThinQ tukee myös langatonta latausta.

Käyttöjärjestelmäversiona G7 ThinQ:ssa on aluksi Android 8.0 Oreo.

LG G7 ThinQ:n tekniset tiedot

 • 6,1 tuuman RGBW LCD -näyttö 19,5:9-kuvasuhteella ja 3120×1440 pikselillä (564 pikseliä tuumaa kohti), jopa 1 000 nitin kirkkaus, HDR10 ja Dolby Vision -tuki Gorilla Glass 5 -lasi
 • Sormenjälkilukija takana
 • Kaksoiskamera takana: 16 megapikselin automaattitarkenteinen pääkamera f/1,6-aukolla ja optisella kuvanvakaimella (71 asteen näkymä) ja 16 megapikselin kiinteätarkenteinen laajakulmakamera f/1,9-aukolla (107 asteen näkymä), molemmissa kameroissa Sony IMX351 -kenno
 • Edessä 8 megapikselin kamera f/1,9-aukolla
 • Qualcomm Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri
 • 4 tai 6 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR4X)
 • 64 tai 128 gigatavua tallennusmuistia (UFS 2.1) ja microSD-muistikorttipaikka
 • 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys (kategoria 16, maks. 1 Gbit/s / 150 Mbit/s)
 • Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac / Bluetooth 5.0 / NFC -yhteydet
 • FM-radio
 • Boombox-kaiutinjärjestelmä ja DTS:X-tilaäänituki
 • USB-C- ja 3,5 mm -liitännät
 • 3 000 milliampeeritunnin akku
 • Nopea pikalataus (Qualcomm Quick Charge 3.0/4.0) ja langaton lataus
 • Mitat 153,2 x 71,9 x 7,9 millimetriä
 • Paino 162 grammaa
 • Android 8.0 Oreo -käyttöjärjestelmäversio

Päivitys kello 20.10: Lisätty tietoa Suomen saatavuudesta.

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja