Lexukselta mielenkiintoinen lisä Suomen coupe-valikoimaan

Teknavissa jo koeajossa ollut RC F on vahvasti puhuvan V8-moottorinsa voimin mielenkiintoinen urheiluauto. Sen hinta vain karkaa Suomessa lähes 144 000 euroon. Ensi vuoden alussa myyntiin tuleva RC 300h on siksi huomattavasti mielenkiintoisempi tuote, koska sen hinnat alkavat Comfort-varusteisena 52 770 eurosta. Näyttävämpi F Sport -versio 19-tuumaisin vantein maksaa puolestaan 64 244 euroa.

4,7 metriä pitkän coupen hybridivoimalinja on tuttu Lexuksen muista malleista ja käsittää 2,5-litraisen nelisylinterisen bensakoneen sekä sähkömoottorin. Perusversiossa tämä tarkoittaa alle viiden litran EU-kulutuslukemia ja 108 gramman hiilidioksidipäästöjä. Tämä selittää osaltaan houkuttelevan hinnan.

Voimalinjastoon nähden RC 300h:n yhteisteho 223 heppaa on aika vaatimaton, eli satasen vauhtiin pääsy kestää 8,6 sekuntia. Lisäksi voimalinjan jatkeena on aina CVT-vaihteisto, joka ei sekään yllytä yltiöpäiseen urheilullisuuteen.

Vaatimaton suorituskyky ei kuitenkaan latista näyttävää bulevardikruisailua. RC on näyttävä ilmestys. Tässä hintaluokassa ei vaihtoehtoja ole liiemmälti – jos kiikarissa on nimenomaan klassinen coupe.

Lue myös:

    Uusimmat