Lewis Hamiltonin näyttävä liike ei vakuuttanut taakse jäänyttä McLaren-kuskia – aikoo päästää maanmiehensä tänään helpolla: "Ei mitään järkeä"

McLarenin Lando Norris oli lauantain sprintissä viimeinen kuljettaja, jonka Lewis Hamilton ohitti tehtyään huiman nousun 20. ruudusta 5. sijalle.

Hamilton ohitti Norrisin viimeisen kierroksen alkaessa ykkösmutkan jarrutuksessa. Hän pystyi hyödyntämään pääsuoralla avattavaa takasiipeä, mutta teki ohitusliikkee varsin myöhään ja varsin pitkältä takamatkalta.

Liike vakuutti monet, mutta ei Norrista.

– Näyttää aika helpolta, eikö näytäkin? Hänen ei tarvinnut nähdä edes vaivaa, Norris sanoi Planet F1 -sivuston mukaan nähtyään ohitustilanteen Sky Sportsin haastattelussa.

– Mutta ei se nyt niin hyvä ohitus ollut. En vain kokenut tilanteessa tarvetta minkäänlaisille typerille riskeille puolustaessani. Hän on meidän kanssamme ihan eri liigassa.

Sunnuntain kilpailussa Hamilton putoaa uudesta polttomoottorista saamansa lähtöruuturangaistuksen vuoksi 10. ruutuun. Viidennestä ruudusta starttaava Norris ei aio edes yrittää pitää Hamiltonia takanaan, sillä hänellä on McLarenin kannalta tärkeä tehtävä taistella ruuduista kolme ja kuusi starttaavia Ferrari-kuljettajia vastaan.

– Siinä ei ole mitään järkeä, että kulutan omia renkaita yrittäessäni pitää tuon (Mercedeksen) auton takanani. Jos hän (Hamilton) nousi 24 kierroksen aikana viimeiseltä sijalta viidenneksi, hänellä pitäisi olla autossaan vain kolme pyörää tai jotain muuta vastaavaa, että tämä olisi hänelle edes vähän vaikeampaa.

Ferrari on valmistajien MM-pronssitaistelussa niskan päällä 14,5 pisteen marginaalilla McLareniin.

Lue myös:

    Uusimmat