Lewis Hamilton kärsi sietämättömistä tuskista: "Kaikkien aikojen kamalin kisa"

Rajujen selkäkipujen kanssa Azerbaidzhanin F1-kisassa kamppaillut Lewis Hamilton haluaa Mercedeksen löytävän pikaisen ratkaisun oikukkaan auton ongelmiin.

Hamilton joutui jättämään jo perjantain harjoitukset kesken pahojen selkäkipujen takia. Vaivaa yritettiin hieroa kuntoon, mutta tuska jatkui sunnuntain kisassa lähes sietämättömänä.

Jo kisan puolivälin jälkeen Hamilton viestitti tiimilleen, että selkä alkaa olla todella pahassa kunnossa. Hän ajoi lopulta tallikaverinsa George Russellin takana Bakun katuratakisan neljänneksi nousten vaivoin ylös autosta.

Tv-katsojat palkitsivat mestarin kärsimykset päivän ykköskuljettajan palkinnolla.

– Tuo oli kaikkien aikojen kamalin kisa. Kaikista kivuliain kisa, jonka olen ajanut. Myös kovin kamppailu auton kanssa. Olen iloinen, että se on ohi, Hamilton huokaisi F1TV:n haastattelussa.

Tuskaa lisäsi Mercedeksen auton raju pomppiminen suorilla ajettaessa. Uusien autojen käyttämän maaefektin luoma ilmiö on ollut läsnä koko vuoden ja vaivannut erityisesti Mercedestä. Bakussa auton pohjalevy löi rajusti maihin tehden ajamisesta erittäin kivuliasta, mutta myös varsin tehotonta.

– Tämä on niin vaikea vuosi. Meillä on ollut tätä pomppimista alusta alkaen, eikä se ole menossa paremmaksi. Vain yhdessä kisassa sitä oli vähemmän.

– En tiedä, mitä seuraavista on tulossa, mutta meidän täytyy alkaa tekemään kehitystä, Hamilton linjasi.

Lue myös:

    Uusimmat