Lewis Hamilton kärsinyt kovista kivuista – iltapäivän F1-kisasta tulossa karmea koettelemus

Lewis Hamilton on kertonut kärsineensä pahoista selkäkivuista Azerbaidzhanin GP-viikonlopun aikana.

Ongelmia on pahentanut Mercedeksen jälleen voimistunut pomppiva liike suorilla ajettaessa. Talli ei vieläkään onnistunut ratkaisemaan uusien autojen aiheuttamaa aerodynaamista ongelmaa.

Pomppivan liikkeen aikana auton pohjalevy lyö toistuvasti Bakun katuradan asfalttiin. Hamilton ei kipujen takia pystynyt ajamaan täysiä kierrosmääriä perjantain harjoituksissa.

– Meillä oli rehellisesti sanottuna niin paljon pohjakosketusta suorilla, etten pystynyt ajamaan pitkiä vetojani loppuun. Selkäni oli aivan romuna, Hamilton paljasti Motorsport.comin mukaan.

Hamiltonin pitkäaikainen tuki ja turva, kuntovalmentaja Angela Cullen hieroi perjantai-iltana selkää kuntoon. Siitä ja akupunktiosta huolimatta tähtikuski heräsi lauantain aika-ajoaamuun melkoisten kipujen kanssa.

Mercedes sai jo hetkellisesti ilmiön hallintaansa, mutta Bakun katuradalla höykytys on jatkunut samanlaisena kuin alkukaudesta. Autoa ei voida säätää ajettavaksi niin alhaalla kuin suorituskyvyn maksimointi vaatisi.

– Se on hullua, koska Barcelonassa meillä ei ollut sitä yhtään, ja sitten kaikkialla muualla on ollut. Se on siis ilmiö, jonka ratkaisemista emme vain saa päähämme.

– Näkyvyys on ollut koko vuoden samanlainen (tärinän takia heikko), joten se on todella vaikeaa. Minulla kyse on vain siitä, että saan pidettyä laitteet irti seinästä huippunopeissa mutkissa, Hamilton sanoi.

Tallikaveri George Russell näki uusien aikojen ominaisuuden olevan jo vähitellen vaarallinen kuljettajille. Kyse on jälleen käyttöön otetun maaefektin aiheuttamista sivuvaikutuksista.

– Luulen, että se voi olla turvallisuusriski, Hamilton vahvisti.

– Kun se lyö maihin mutkissa, joissa ajamme 180 mailia tunnissa (noin 290 kilometriä tunnissa), siinä ei ole paljoa tehtävissä pysäyttääksemme sen.

Lue myös:

    Uusimmat