Lewis Hamilton oli pilata hollantilaisten juhlat – Max Verstappen nipisti niukasti paalulle

Zandvoortin radalla ajettiin lauantaina ensimmäiset F1-aika-ajot sitten vuoden 1985.

Red Bullin Max Verstappen piti kymmenien tuhansien hollantilaisten edessä päänsä kylmänä ja vastasi odotuksiin nappaamalla jo kauden seitsemännen paalupaikkansa.

Ero toiseksi sijoittuneeseen Mercedeksen Lewis Hamiltoniin oli kuitenkin vain 0,038 sekuntia. Hetkeä ennen Hamiltonia Verstappen oli juuri parantanut aikaansa tasan 0,038 sekunnilla.

Hamilton oli viimeisen osion ensimmäisten vetojen jälkeen kolmannella sijalla, mutta kun Valtteri Bottas ei onnistunut parantamaan aikaansa, Hamilton nousi tallikaverinsa edelle. Bottas hävisi Verstappenille 0,337 sekuntia.

Kärkikolmikko oli hieman irti muista. Nelosruudun lunastanut AlphaTaurin Pierre Gasly hävisi Verstappenille 0,593 sekuntia.

Kärkikymmenikkö starttaa sunnuntain kilpailuun pehmeimmällä käytettävissä olevalla rengasseoksella.

Hollannin GP:n aika-ajojen tulokset: