Kimi Räikkösen tilanteesta lisätietoa – Alfa Romeo -pomo kertoo suomalaiskuskin saaneen rokotuksensa

Kimi Räikkösen tallipomo Frederic Vasseur kertoo suomalaiskuskin olevan pettynyt positiivisen koronatestin jälkeen. Toistaiseksi Alfa Romeolle on epäselvää, voiko Räikkönen ajaa jo viikon päästä Italiassa.

Tieto Räikkösen positiivisesta koronatestituloksesta tuli julki lauantaiaamuna. Kuski jäi eristykseen hotellihuoneeseensa Hollannissa. Häntä ei nähdä Zandvoortin viikonloppuna radalla, vaan auton ottaa käyttöönsä varakuljettaja Robert Kubica.

Tallipäällikkö Frederic Vasseurin mukaan Räikkösen kunto on hyvä.

– Hän voi hyvin. Hän oli enemmän kuin pettynyt tilanteeseen, mutta hänellä ei ole mitään oireita. Nyt hän on erityksissä. Tähän mennessä hän on voinut hyvin, Vasseur kommentoi tilannetta lauantaina.

Toistaiseksi on epäselvää, voiko Räikkönen ajaa jo viikon kuluttua Italian Monzassa. F1-sarjan määräysten mukaan henkilön on annettava negatiivinen testitulos ennen kuin tämä voi palata varikolle.

Vasseurin mukaan Räikkönen oli saanut rokotteensa. Hollannin lainsäädännön mukaan täyden rokotussarjan saaneet tai puolen vuoden sisällä koronaviruksen sairastaneet voivat jatkaa altistuksesta huolimatta ilman omaehtoista karanteenia. F1-varikolle puolestaan pääsee vasta negatiivisella testituloksella.

Räikkösen paluusta Monzaan Vasseur ei vielä osaa sanoa tarkemmin.

– Meillä ei ole niin paljoa lähikontakteja, koska käytämme maskeja kaiken aikaa. Noudatamme kaiken aikaa FIA:n ja paikallisten viranomaisten protokollaa, Vasseur kommentoi.

– Ensin hänen (Räikkösen) täytyy antaa negatiivinen testi. Se on ensimmäinen askel. Sitten tarkistamme asian Italian paikallisten viranomaisten kanssa.

Kubica kovaan paikkaan

Ajovastuun Hollannin GP:n aika-ajoissa ottaa varakuljettaja Robert Kubica. Puolalaisella on kohtalaisen tuore ajokokemus Unkarin GP:n perjantaiharjoituksista. Lisäksi hän ehti ajaa myös Espanjan ja Steiermarkin kisaviikonloppujen treeneissä.

– Hän on jo ajanut joitain harjoituksia meillä. Lisäksi hän testasi auton päivän verran. Minä uskon, että hän on valmis, mutta Zandvoort ei varmasti ole helpoin rata hypätä varakuskina rattiin, Vasseur pohti.

– Hänen täytyy kuitenkin vain nauttia siitä. Tässä on vielä matka sunnuntai-iltapäivään. Meidän täytyy edetä askel kerrallaan.

Lue myös:

    Uusimmat