Levottomuuksia ja raiskausepäily Baltic Princessin risteilyllä: Tukholman poliisi oli laivaa vastassa – "Pelästyneet lukiolaiset soittelivat hätänumeroon"

Turusta Tukholmaan suuntautunut Tallink Siljan Baltic Princessin risteily sai karun päätöksen. Laivaa oli tänä aamuna vastassa Tukholman poliisi, joka tutkii nyt raiskausepäilyä. Lisäksi matkalla nähtiin rajua häiriökäyttäytymistä.

Laiva lähti liikkeelle Turusta lauantai-iltana.

– Laivaa oli tänä aamuna Tukholman poliisi vastassa Ruotsin päässä ja tänä iltana Turussa Lounais-Suomen poliisi. Suomen päässä poliisi tuli varmistamaan, että kaikki sujuu rauhallisesti, kertoo Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd.

– Siellä on ollut raiskausepäily ja Tukholman poliisi selvittää sitä tilannetta, Nöjd jatkaa.

Meno oli rauhatonta risteilyllä muutenkin. 

– Siellä oli kaikenlaista huutelua, häiriköintiä ja häirintää. Tilanne saatiin haltuun laivan järjestysmiesten puolelta, mutta toki se on ollut epämiellyttävää näille, joihin se on kohdistunut.

Nöjdin mukaan laivalta saapui tänä iltana noin 800 matkustajaa. Mukana risteilyllä oli lukiolaisten ryhmä, joka järkyttyi Nöjdin mukaan tilanteesta syvästi.

– Siellä oli lukiolaisporukka, joka säikähti tapahtumia. He ovat soitelleet vanhemmilleen ja hätänumeroon hädissään, mutta laivalla tilanne saatiin haltuun järjestysmiesten toimesta.

Nöjdin mukaan lukiolaiset eivät häiriköineet keskenään.

– Lukiolaiset käyttäytyivät hyvin, mutta siellä oli toinen porukka, joka aiheutti häiriötä. He olivat nuoria aikuisia.

Laivayhtiö pahoittelee tapahtunutta.

– Kurjaa, että tällaista tapahtuu laivalla, mutta kyllä miehistön puolelta tilanne saatiin rauhoittumaan ja loppuristeily sujui rauhallisissa merkeissä. Toki toivomme, ettei tällaista sattuisi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja