Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Lettukestit

Myllyn Paras
Julkaistu 15.02.2008 13:42(Päivitetty 05.11.2009 10:22)

Talvilomalla herkutellaan suolaisia ja makeita lettuja! Tee ensin taikina turpoamaan ja valmista sen jälkeen täyte. Tästä taikinasta voit paistaa joko pieniä lettuja tai isompia räiskäleitä. Täytä letut valmiiksi tai tarjoa täyte erikseen.

Lettutaikina

4:lle

  • 5 dl maitoa tai ½ maitoa ja ½ piimää
  • 1 ½ dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 dl ohrajauhoja
  • 2 munaa
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl pullomargariinia tai öljyä

Mittaa jauhot ja neste kulhoon ja vatkaa hyvin sekaisin. Lisää munat sekä suola ja rasva ja anna turvota puolisen tuntia tai pidempään. Paista letut tai räiskäleet lettu- tai paistinpannulla tai kesällä muurinpohjapannulla.

Juustotäyte

  • pieni puna- tai salottisipuli hienonnettuna
  • 1-2 rkl rypsiöljyä
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria
  • tuoretta basilikaa
  • 2 punaista tomaattia pieninä kuutioina
  • 1 keltainen tomaatti tai ½ keltainen paprika kuutioina
  • 200 g tuorejuustoa (voi olla kevyttä)

Sekoita ainekset tahnaksi. Nosta täytettä räiskäleelle ja taita kahtia tai kierrä halutessasi rullalle.

Marja-rahkatäyte

  • 2½ dl vaahtoutuvaa kevytkermavalmistetta (Flora 20%)
  • 1 tkl maustettua rahkaa, esim. sitruunarahkaa
  • sokeria tai hunajaa
  • ½ l marjoja, esim. vadelmia, mansikoita tai mustikoita

Makeaa täytettä varten vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen maustettu rahka, tai mausta rahka itse. Laita letuille marjoja ja kermarahkaa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

"Yleinen harhakuva" lisää jopa ketjukolarin riskiä – autoilijat unohtavat liikenteessä tärkeän perusasianKahvissa piilee yllättävä terveyspommi: "Moni ei hyödynnä"Tuleeko kylmällä istumisesta "pissavika"? Urologi vastaaViikkohoroskooppiMitä kuoleva pohtii viimeisinä hetkinään? Terhokodin johtaja kertooErikoinen suolakurkku hämmensi suorassa lähetyksessä – mikä on suolakurkun ja maustekurkun ero?
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 10:29
    Liikenneturvallisuus

    "Yleinen harhakuva" lisää jopa ketjukolarin riskiä – autoilijat unohtavat liikenteessä tärkeän perusasian

  • 08:22
    Kahvi

    Kahvissa piilee yllättävä terveyspommi: "Moni ei hyödynnä"

  • 06:29
    Sairaudet ja taudit

    Tuleeko kylmällä istumisesta "pissavika"? Urologi vastaa

  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi

  • Eilen19:52
    Kuolema

    Mitä kuoleva pohtii viimeisinä hetkinään? Terhokodin johtaja kertoo