Lettukestit

Talvilomalla herkutellaan suolaisia ja makeita lettuja! Tee ensin taikina turpoamaan ja valmista sen jälkeen täyte. Tästä taikinasta voit paistaa joko pieniä lettuja tai isompia räiskäleitä. Täytä letut valmiiksi tai tarjoa täyte erikseen.

Lettutaikina

4:lle

  • 5 dl maitoa tai ½ maitoa ja ½ piimää
  • 1 ½ dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 dl ohrajauhoja
  • 2 munaa
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl pullomargariinia tai öljyä

Mittaa jauhot ja neste kulhoon ja vatkaa hyvin sekaisin. Lisää munat sekä suola ja rasva ja anna turvota puolisen tuntia tai pidempään. Paista letut tai räiskäleet lettu- tai paistinpannulla tai kesällä muurinpohjapannulla.

Juustotäyte

  • pieni puna- tai salottisipuli hienonnettuna
  • 1-2 rkl rypsiöljyä
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria
  • tuoretta basilikaa
  • 2 punaista tomaattia pieninä kuutioina
  • 1 keltainen tomaatti tai ½ keltainen paprika kuutioina
  • 200 g tuorejuustoa (voi olla kevyttä)

Sekoita ainekset tahnaksi. Nosta täytettä räiskäleelle ja taita kahtia tai kierrä halutessasi rullalle.

Marja-rahkatäyte

  • 2½ dl vaahtoutuvaa kevytkermavalmistetta (Flora 20%)
  • 1 tkl maustettua rahkaa, esim. sitruunarahkaa
  • sokeria tai hunajaa
  • ½ l marjoja, esim. vadelmia, mansikoita tai mustikoita

Makeaa täytettä varten vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen maustettu rahka, tai mausta rahka itse. Laita letuille marjoja ja kermarahkaa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat