Mainos

Lepistö EM-kullasta: Haaveiden täyttymys

Laura Lepistöstä kasvoi yhdessä yössä suomalainen urheilusankari. Kovahermoinen urheilija, joka tuli taitoluistelun EM-kisojen vapaaohjelmaan kilpailun johdossa ja piti sen.

- Viimeisessä piruetissa ja ohjelman lopussa oli ihan mieletön tunne. Väsymyksestä ei ollut tietoakaan, espoolainen muisteli yleisön raivoisaa kannustusta vapaaohjelman loppuhetkillä.

Lepistö ei onnistunut vapaaohjelmassa täydellisesti. Kahden kolmoishypyn yhdistelmä helpottui kolmois-kaksois-yhdistelmäksi ja kolmoislutz jäi ykköseksi. Espoolainen ei antanut sen häiritä. Hän imi voimaa täpötäyden Helsingin Areenan rajusta kannustuksesta ja luisteli ohjelman tyylikkäästi loppuun.

- En vielä siinä vaiheessa ajatellut voittoa. Vasta sitten uskoin siihen, kun ykkönen napsahti tauluun, Lepistö kertasi.

Lepistö liukui jäälle sen jälkeen, kun hallitseva Euroopan mestari Carolina Kostner oli siirtynyt hyvällä vapaaohjelmalla kilpailun johtoon. Lepistön jälkeen hänen mestaruuttaan uhkasi vielä Susanna Pöykiö.

Kummastakaan ei ollut Lepistön voittajaksi. Hänestä tuli ensimmäinen taitoluistelun EM-tittelin naisten kilpailussa voittanut suomalainen. Hän oli vapaaluistelussa toinen ja kukisti kokonaiskilpailussa Kostnerin 1,9 pisteellä pistein 167,32.

Vuoden 1995 EM-kisoissa hopeaa voittanut Pöykiö palasi arvokisojen mitalikorokkeelle oltuaan kolmas pistein 156,31.

Haaveista totta

Kultaisen mitalin Lepistö sai Taitoluisteluliiton puheenjohtajalta Susanna Rahkamolta Helsingin areenan jäälle rakennetulla palkintokorokkeella. Yleisö eli vahvasti mukana juhlallisuudet, joita mestari ei unohda.

- Sellaisia hetkiä varten tässä harjoitellaan. Mestaruudesta olen unelmoinut, mutta se oli haaveiden täyttymys, että pystyin luistelemaan sen kotiyleisön edessä, Lepistö mietti.

20-vuotias espoolainen oli vuosi sitten EM-kisoissa kolmas ja on läpi kauden kuulunut Helsingin EM-kisojen suosikkeihin, vaikka varsinkin alkukaudesta hyppyjen kanssa oli pientä ongelmaa. Ennen Helsingin kisaa kaikki napsahti kohdalleen, ja hän sai suljettua mielestään kotikisan paineet.

- Lähden jokaiseen kisaan vain miettimään liikkeitä, ja aika hyvin se onnistui täälläkin.

Vapaaohjelmassa kukaan kärkikolmikosta ei onnistunut täydellisesti. Kostnerin kolmoisyhdistelmä helpottui kolmois-kaksois-yhdistelmäksi, ja hän jäi ilman pisteitä yhdestä piruetistä tehtyään saman piruetin oman virheen takia kahdesti.

- Sitä virhettä en tee enää koskaan, Kostner tuumi.

MM-taso seuraava haaste

Lauantai-iltaa Lepistö ei ollut ehtinyt suunnitella. Hän arveli juhlivansa mestaruutta kisajärjestäjien järjestämissä juhlissa muiden suomalaisluistelijoiden kanssa.

Lepistön seuraava suuri haave on menestyä kevättalven MM-kisoissa Los Angelesissa. Siellä taso nousee yhden pykälän, kun mukaan tulevat Japanin ja Yhdysvaltain luistelijat.

- Kuuden parhaan joukkoon on mahdollisuudet tällä ohjelmalla, Lepistön valmentaja Virpi Horttana arvioi.

Lepistö itse näkee, että nousu taistelemaan menestyksestä myös MM-tasolla ei ole utopistista.

- Se on kilpailusta kiinni. Sanoisin, että eniten tarvitsen puhtautta suorituksiin. Täydellisellä ohjelmalla minulla on mahdollisuudet ihan siinä missä muillakin.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja