Hermoilu nakersi Pöykiön ohjelmaa

Susanna Pöykiö palasi Helsingissä taitoluistelun EM-kisoissa komeasti arvokisojen mitalikantaan, vaikka lyhytohjelman kakkossija himmeni vapaaohjelmassa pronssimitaliksi.

Pöykiöllä oli kaikkea muuta kuin helppo urakka luistella jäälle vapaaohjelman toiseksi viimeisenä luistelijana. Laura Lepistö ja Carolina Kostner olivat sitä ennen tehneet kovat pohjapisteet lyötäväksi.

- En ollut niin rauhallinen kuin perjantaina. Olin pikkuisen hermostunut, kun piti mennä jäälle noiden kahden upean luistelijan jälkeen, vapaaohjelmassa kolmanneksi sijoittunut Pöykiö sanoi.

Pöykiön ohjelmassa kaksi tärkeää kolmoishyppyä lutz ja flippi helpottuivat, eikä suorituksessa ollut muutenkaan sitä lentoa, jota hyvänä kilpailijana tunnetun oululaisen luistelussa parhaimmillaan on.

- Pieni harmitus on ensimmäisenä mielessä. Siinä tuli joitakin helpotuksia, mutta liukusarjassa ja pirueteissa tasot olivat nyt kohdallaan. Aika lailla piti tsempata, Pöykiö summasi jäältä tultuaan.

Tovi myöhemmin paluu arvokisojen mitalikantaan alkoi tuntua jo selvästi paremmalta, varsinkin kun kauden mittaan on tarjolla mahdollisuus näyttää osaamistaan MM-tasolla.

- Nyt täytyy pitää pieni huili ja jatkaa sitten harjoittelua kohti MM-kisoja entiseen tapaan, Pöykiö totesi.

Valmentaja Heidi Pöykiö iloitsi mitalista, mutta tunnusti, ettei vapaaohjelmaan löytynyt aivan sellaista loistoa, johon Pöykiö on harjoituksissa pystynyt.

- Parantamisen varaa jäi MM-kisoihin, Heidi Pöykiö sanoi.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat