Kiira Korpi liikuttui kyyneliin luistelunsa jälkeen

Kiira Korpi antoi urheasti haastattelun MTV3:lle heti dramaattisella kaatumisella alkaneen vapaaohjelmansa jälkeen. Taitoluistelun EM-kisojen viides sija ei ollut silloin vielä tiedossa, mutta pettymys toi välillä kyyneleet silmiin.

- Oh-hoh, siis tuntuu, että olen vieläkin ihan - minä pyörryn kohta!

Karmea alku vapaaohjelmalle. Mitä siinä oikein tapahtui?

- Jaa-a. En kyllä osaa sanoa. Jotenkin vaan terät kopsahtivat yhteen ja sitten sitä mentiin. Siinä vaiheessa ei oikein ollut mitään tehtävissä. Jotain ihmeellistä tapahtui, mutta näinkin voi ilmeisesti käydä sitten.

Alkoiko tuntua siltä, että miten ihmeessä koko ajan sinulle tulee kaiken maailman murheita?

- No eihän sitä tuossa ehtinyt miettiä. Tietenkin sitä vähän pelästyi kun vähän sattui, että tähänkö tämä kisa jäi. Onneksi pystyin taistelemaan ohjelman loppuun. Kyllähän se aikamoinen shokki oli ja tuntui, että vei aika paljon energiaa. Yleisöltä sain kyllä mahtavan tuen, sillä pystyin tsemppaamaan hyvin loppuun asti.

Niin - näytti siltä, että suomalaisyleisö otti sinut sisun perikuvaksi, kun melkoisen jymähdyksen jälkeen jatkoit ja aloitit uudelleen ohjelman.

- No joo, ei siinä oikein muukaan auta. Olin kuitenkin päättänyt että tänään luistellaan hyvin, ja verryttely meni hyvin. Tietenkin tuollainen harmittaa tosi paljon, mutta urheilu on tollaista ja kyllä minä … APUA, HUH! (Kyyneleet tulevat väkisin Kiiran silmiin)

Aika dramaattisia hetkiä varmasti tuolla yleisön edessä, mutta taistelit sen uuden aloituksen hienosti, vaikka se ensimmäinen hyppy-yhdistelmä epäonnistui. Sitten ohjelmasi lähti sujumaan. Miten arvioit sitä siitä eteenpäin?

- Joo, no sellaista taisteluahan se oli. Tuollaisen shokin jälkeen keskittyminen ei enää ole mikään paras mahdollinen, mutta kuitenkin olin päättänyt tänään luistella hyvin.

Pystytkö nyt arvioimaan noita hyppyjä kaatumisen jälkeen? Hypyt näyttivät sujuvan aika hyvin ehkä niitä pieniä ongelmia lukuun ottamatta?

- Tietenkin se lutz siinä harmitti, että se ei sitten mennyt. Ehkä sen voi antaa anteeksi kaatumisen jälkeen, mutta tosiaan se loppuohjelma oli niin hyvä että ne kolme vähennyspistettä harmittavat. Siitä keskeyttämisestä varmaan vähennettiin kaksi pistettä ja kaatumisesta yksi. Täytyy kaiken kaikkiaan olla ihan tyytyväinen että kuitenkin lopputulos oli noinkin hyvä.

Millaisena kokemuksena tätä pidät?

Vielä joulukuussa en uskonut, että pystyn tällä kaudella ylipäänsä kilpailemaan. Siihen nähden on kyllä tosi hienoa olla täällä.

Teksti: Timo Haapaniemi

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat