Mainos

Lentäjäkoulutus Finnairilta valtion vastuulle

Ammattilentäjien koulutus siirtyy jatkossa Finnairilta valtiolle. Samalla koulutusmääriä nostetaan, koska lentoliikenteen vahvaan kasvuun uskotaan tulevaisuudessakin.

Ohjaamo

Valtiovetoisen lentäjäkoulutuksen oppilaitos säilyy Porissa, jonne perustettava uusi valtakunnallinen oppilaitos korvaa nykyisen Finnairin ilmailuopiston. Samalla koulutettavien lukumäärää kasvaa 20-30:stä 75-90:een ammattilentäjään vuodessa. Lentäjäkoulutus tulee uudistuttuaan valtion ammatillisen erikoisoppilaitoksen toiminnaksi.

Koulutus on tarkoitus aloittaa ensi vuoden elokuussa.
-Koulutuspoliittisesti on hyvä, että näin tärkeä koulutus on valtiolla, perustelee opetusministeri Maija Rask. Koulutettavien lukumäärän lisäämisellä varaudutaan hänen mukaansa sukupolvenvaihdokseen ja lentoliikenteen kasvuun tulevaisuudessa. Lentoliikenteen vilkastuminen merkitsee sitäkin, että lentäjiä on koulutettava myös muun elinkeinoelämän kuin vain Finnairin tarpeeseen.

Kuluselvitys vielä kesken

Uuden oppilaitoksen perustaminen varmistui, kun valtiovarainministeriö hyväksyi opetusministeriön esityksen asiasta. Maija Rask oli odottanut tällaista päätöstä.
-Valtioneuvosto kirjasi jo aikaisemmin oppilaitoksen tulevaisuuspakettiin, ja myös talouspoliittinen ministerivaliokunta hyväksyi sen.

Uuden oppilaitoksen tarkkoja kustannuksia ei vielä ehditty määritellä budjettiin.
-Ensin arvioidaan puolueettomasti, mikä on Porin nykyisen koulutuskaluston hinta.

Uudesta oppilaitoksesta tulee osakeyhtiömuotoinen. Yhtiöittämisneuvotteluita on käyty tänäänkin. Osakkaiksi ovat tulossa ainakin valtio, Finnair ja Porin kaupunki. Uuden oppilaitoksen perustaminen on tärkeää Porille ja koko Satakunnalle, joka kärsii korkeahkoista työttömyysluvuista. Porilaiset ovat ajaneet asiaa pitkään. Oppilaitoksen saamista tavoitteli myös mm. Rovaniemi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.