Mainos

Lenitalla "sata salarakastajaa" - paljastan nimet muistelmissani

Lenita Airisto kertoo, että hänellä on ollut elämänsä aikana paljon miehiä. Rakkaussuhteen paljastuminen Vesa-Matti Loirin kanssa kohahdutti muutama viikko sitten, kun Lenitasta kertovaa kirjaa markkinoitiin. "Onhan tässä kirjassa muitakin miehiä", sanoo Lenita MTV:n haastattelussa. "Siinä on aviomieheni kymmenen vuoden ajalta, Ingvar S. Melin. Siinä käsittelen myös suurta, erittäin rakasta ystävääni Pentti Kouria ja siellä vilahtelee pari muutakin miestä. Eihän siinä kaikki ole, sehän on vain jäävuoren huippu".

"Sitten satavuotiaana tulee uusi muistelmateos ja sitten otetaan nää sata muuta miestä mukaan".

"Lähikuvassa Lenita Airisto" -kirjan kirjoittaja Juha Numminen kirjoittaa Lenitasta näin:

"Lenita on säädellyt julkisuuttaan paremmin kuin yksikään toinen julkkis. Ehdottomin sääntö on ollut, että yksityiselämästään hän vaikenee. Nyt hän tekee poikkeuksen ja kertoo säästelemättä ihmeellisen tarinansa taustoineen ja salaisuuksineen, valoineen ja varjoineen, miessuhteitaan piilottelematta."

MTV:n haastattelussa Lenitan mielestä yksityiselämän paljastukset eivät ole kirjan markkinointitemppu vaan luonnollinen tapa kertoa luonnollisesta, ihanasta asiasta.

"Puhuimme Vesa-Matin kanssa tästä, että on hienoa puhua rakkaudesta", kertoo Lenita. "Iltapäivälehdet on täynnä juttuja orgasmeista ja pikapanoista, mutta on hienoa puhua siitä, miten tärkeä ihminen on toiselle ja miten tärkeä on rakkaus. Mitä pahaa siinä on, herranpieksut sentään", kuittaa Lenita. Varmemmaksi vakuudeksi Lenita haastaa toimittajan sanomalla, että "tekin olisitte ylpeä, jos teillä olisi ollut suhde Vesa-Matti Loirin kanssa ja kertoisitte siitä ylpeänä kaikille."

Lenita kuvaa suhdettaan Loiriin räjäyttäväksi suhteeksi. Hän on kiitollinen siitä, että sai olla niin lähellä suurta taiteilijaa, joka hänen kuvauksensa mukaan on suuri, suomalainen kansallisaarre.

Otavan kustantamassa Lähikuva-sarjassa haluttiin nimensä mukaisesti päästä ihmistä lähellä. "Ei siinä voi kertoa ihmisestä vain työn kautta vaikka työ onkin pääroolissa" kertoo Lenita . "Siinä kerrotaan lapsuudestani, vanhemmistani, elämästäni sodan ja pula-ajan aikana ja tietysti myös miehistä, jotka ovat merkinneet elämässäni, mutta sovittiin heti alunperin, että kaikkia miehiä ei mainita nimeltä. Tärkeää on että tärkeitä ihmisiä on olemassa mutta kaikkien nimien tuominen julkisuuteen ei ole tärkeätä" sanoo Lenita.

72-vuotiaan Lenitan uskomattoman aktiivisessa ja monipuolisessa urassa on menestystarinoita televisiossa, ulkomaankaupassa, Suomi-kuvan myymistä ympäri maailmaa ja nykyisin hän määrittelee itsensä tietokirjailijaksi ja luennoitsijaksi.

Tammikuun ensimmäisenä päivänä 73 vuotta täyttävään Lenita Airistoon tutustuminen on hämmentävä kokemus: mielikuvaa on hallinnut tyylikkyydessäänkin häikäilemätön besserwisser, mutta kun häntä kuuntelee, ja lukee Nummisen kirjaa paljastuu viisaudella ja vakavuudella globaaleista asioista huolehtiva ihminen. Hän puhuu väestön vanhenemisen haasteista, naisten oikeuksista ja taloudesta ja yrittäjyydestä. Hän ei puhu ongelmista, kaikessa on Lenita Airiston mielestä mahdollisuuksia ja niistä hän puhuu mielellään.

Sen lisäksi Lenita kirjoittaa: hän on julkaissut seitsemän kirjaa yrittäjyydestä ja sen haasteista. Kahdeksas on viimeistelyssä omalla työpöydällä.

Häntä näyttää lievästi kiusaavan huomion kiinnittyminen tuoreimmassa kirjassa intiimeihin paljastuksiin.

"Maailmalla tapahtuu tärkeitä asioita, mutta ne eivät näytä kiinnostavan suomalaismediaa vaan uutiset revitään perhepiiristä".

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.