Lenita Airisto tyylivarkaisiin vodka-arkkitehdin luo?

Lenita Airisto tunnustautuu modernin arkkitehtuurin ystäväksi. Tyylivarkaisiin kelpaisi lähteä irakilaisjuurisen arkkitehdin Zaha Hadidin luo, hän paljastaa Noora – Tyylivaras vapaalla videoblogissa.

Hadid tunnetaan maailmalla yhtenä nykyarkkitehtuurin kirkkaimmista tähdistä. Hän vastaanotti vuonna 2004 ensimmäisenä naisena alan arvostetuimman palkinnon nimeltä Pritzker Architecture Prize.

– Ykkössuosikkini on Zaha Hadid, tuumii Airisto videoblogissa.

– Hadid on aivan uskomaton, hulvaton tyyppi. Hän on suunnitellut muun muassa kulttuurikeskuksen Egyptiin. Hän teki myös Shanghain maailmannäyttelyyn Egyptin osaston.

Zaha Hadid muistetaan myös erikoisesta tempauksestaan Suomessa: hän suunnitteli yhdessä Cai Guo-Qiangin kanssa jäästä ja lumesta modernin taideteoksen Lapissa järjestettyyn Snow Show´hun vuonna 2004. Teos valaistiin erikoisella tavalla: se valeltiin vodkalla, joka sytytettiin palamaan.

Lenita pitää tuplakokoisesta olohuoneestaan

Jos taas lähdettäisiin tyylivarkaisiin Lenitan luokse, olohuone saattaisi tehdä vaikutuksen vierailijaan. Lenitan olohuonetta nimittäin eivät seinät liiemmälti rajaa.

– Minulla on olohuone, jossa on iso ikkuna. Ikkunan toisella puolella on terassi. Terassi on kuin jatke olohuoneelle. Talvella terassi on metrin korkuisen lumen peitossa. Ja kesällä siellä taas on paljon kukkasia.

Terassin myötä ikään kuin kaksinkertaistuva olohuone on Airiston mielestä oman kodin paras juttu.

MTV3/Koti

Egyptin osastoShanghain maailmannäyttelyssä

Zaha Hadidin kotisivu

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja