Lempileivonnaiset à la Ulla

Elämä makeaksi -blogista tutun Ulla Svenskin toinen kirja on täynnä leipuri-kondiittorin omia suosikkireseptejä. Herkullisesti kuvitettu Lempileivonnaiset saa veden kielelle!

Kirjasta löytyvät niin makeat ja suolaiset klassikot mustikka¬piirakasta karjalanpiirakoihin kuin hauskat ja upeat tarjottavat palapeli-pikkuleivistä kuningattaren suklaakakkuun.

Reseptejä on yli satakolmekymmentä. Kirja sisältää parikymmentä pikkuleipäreseptiä, makeita piirakoita ja torttuja, marenkileivonnaisia, erilaisia kakkuja, muffineita ja leivoksia sekä pulla- ja munkkiohjeita.

Suolaisia leivonnaisia riittää pikkusuolaisista ruisleipään ja sämpylöihin ja erikoisruokavalioihinkin sopivia herkkuja gluteenittomasta omena-toscatortusta munattomaan lohipiirakkaan.

Ullan Omenapiirakka

Ullan mehevä omenapiirakka maustetaan kardemummalla ja kookoshiutaleilla.

200 g voita
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kookoshiutaleita
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl kardemummaa
½ dl maitoa
4 omenaa

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten joukkoon.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää maidon kanssa vuorotellen joukkoon.

Levitä massaa piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Halutessaan voi pienen osan massasta säästää ja pursottaa lopuksi piirakan päälle.

Pilko omenat ja ripottele ne pohjan päälle.

Ripota päälle hieman kanelia ja sokeria. Paista uunin alatasolla +200-asteessa noin 25-30 minuuttia.

Marja-suklaamuffinit

Muffineja tehdessä on tärkeää, että kananmunat ovat vatkattaessa huoneenlämpöisiä. Koristele muffinit esimerkiksi suklaakuorrutuksella ja marsipaanisydämillä.

3 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl kermaa
100 g sulatettua voita
1 ½ dl pakastemarjoja
80 g tummaa suklaata

koristelu:
kaakaotomusokeria + vettä
marsipaanisydämiä

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi varovasti sekoittaen vuorotellen kerman ja sulatetun voin kanssa. Lisää lopuksi pilkotut marjat ja rouhitut suklaat.

Laita paperivuoat muffinipellille ja pursota massa 12 vuokaan. Paista uunin keskitasolla 200-asteessa noin 15 minuuttia.

Sekoita kaakaotomusokerista ja vedestä pursotettava seos, levitä hieman jäähtyneiden muffinien päälle. Kaulitse marsipaani ohueksi levyksi ja paina sydänmuotilla koristeita.

Simpukka-madeleinet

Nämä kauniit leivokset koristellaan syötävillä sokerihelmillä.

3 kananmunaa
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kookoshiutaleita
100 g sulatettua voita

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää massaan varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi sula rasva varovasti.

Pursota massaa voidellulle madeleinepellille ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 5- 7 minuuttia. Irrota madeleinet varovasti ja paista seuraava erä.

Sulata suklaata ja kasta madeleinen toinen puoli suklaassa. Lisää sokerihelmi ja laita toinen madeleine päälle. Sihtaa lopuksi päälle tomusokeria.

Lisää herkullisia reseptejä löydät Ullan Elämä makeaksi -blogista.

Teksti: MTV3

Kuvat: Otava ja Ulla Svensk

Lue myös:

    Uusimmat