Leikkimökistä muumitalo pienillä muutoksilla – yllätä lapsesi!

Unelmien leikkimökki on Muumitalon näköinen, ainakin jos lapsilta kysytään. Välttämättä ei kuitenkaan tarvitse rakentaa talon kopioita, sillä leikkimökkiin voi saada Muumitalon lämmintä ja leikkisää henkeä pienilläkin yksityiskohdilla.

Piparkakkutalon piti jouluna olla Muumitalon muotoinen ja pihankin pitäisi muuttua yhdessä yössä Muumilaaksoksi. Tietyssä ikävaiheessa lapselle ei kelpaa mikään muu kuin sen hetkinen suosikki, ja lähes jokaisen lapsuuteen kuuluvat sukupolvelta toiselle siirtyvät Muumit. Muumitalon rakentamisen sijaan pihamaalle voi luoda aitoa Muumilaakson henkeä esimerkiksi maalaamalla leikkimökki tutun siniseksi.

Oikean sinisen sävyn löytämiseksi ei tarvitse vertailla lukuisia värilastuja, vaan rautakaupan maaliosaston sävytyskoneilta löytyy suoraan sävy Muumitalon sininen. Juuri oikea sinisen sävy syntyi, kun Naantalin Muumimaailmaa rakennettiin, ja maalivalmistaja Teknos etsi sopivaa sinisen sävyä Muumilaakson keskeisimmälle rakennukselle.

– Selasimme lukuisia Muumikirjoja ja huomasimme, että Muumitalon sinisen sävy vaihtelee riippuen painoksesta. Kokeilemalla lopulta löysimme parhaan sävyn, kertoo Pirjo Tapola Teknoksen sävypalvelusta.

Luonnonmateriaaleja ja värikkäitä yksityiskohtia Muumitalon värin lisäksi myös talon yksityiskohdat niin kirjoissa kuin animaatiossakin vaihtelevat taiteilijan näkemyksen mukaan. Niinpä sisustuksen luominen Muumi-leikkimökkiin on melko armollista. Kun huonekalujen materiaalina käyttää puuta ja maalaa seinät herkullisen värikkäiksi, kovin pahasti ei voi mennä pieleen.

– Ikkunan puitteisiin voi kiinnittää koristeellisia kuvioita, esimerkiksi salmiakin muotoisia. Kun kuviot maalaa vielä eri väreillä, syntyy kolmiulotteinen vaikutelma, vinkkaa Muumimaailman toimitusjohtaja Tomi Lohikoski.

Pieni puinen ruokapöytä ja keinutuoli tuovat leikkimökkiin muumimaista kodikkuutta. Jos mökin seinissä ei halua irrotella värien kanssa, voi rohkeimmat värit säästää huonekaluille. Kirkkaankeltainen pieni keinutuoli saa lapsivieraat varmasti innostumaan.

Lisäksi leikkimökkiin voi viedä vanhoja kattiloita, hillopurkkeja ja purnukoita, joita Muumimamman keittiö on pullollaan. Astioita ei piiloteta kaappeihin, vaan asetellaan kauniisti esille, ja mehu tarjoillaan vaikka vanhoista lasipulloista.

Vaikka Muumitalon rakentamisessa ei olekaan yhtä ja oikeaa ratkaisua, kannattaa mielipidettä kysyä myös aidoilta asiantuntijoilta, lapsilta. Heidän näkemyksensä voi joskus olla melko tinkimätön.

– Lapset ovat hyvin tarkkoja. Joskus olemme saaneet palautetta, että Niiskuneidillä on ollut nilkkarengas väärässä jalassa. He kyllä tietävät kumpaan nilkkaan se kuuluu, Lohikoski hymyilee.

Lähde: Deski

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja