Leijonien pelimatkasta lähti karmea koronaketju – Jukka Jalonen puolustaa edelleen EHT-turnauksia: "Sitä on turha märehtiä"

30:58
Jere Lehtinen ja Jukka Jalonen kertoivat torstain lehdistötilaisuudessa MM-joukkueen rakentamisen vaiheista.

Viimeinenkin Suomen jääkiekkomaajoukkueessa koronatartunnan saaneista pelaajista on palaamassa viikonloppuna kaukaloon. Päävalmentaja Jukka Jalonen kertoo kaikkien helmikuussa Ruotsin EHT-turnaukseen lähteneiden tienneen sairastumisen riskin suureksi.

Heti Leijonien palattua kotimaahan helmikuun alun turnauksesta tuli tieto ensimmäisestä sairastumisesta. Niitä alkoi ilmetä myös Ruotsin ja Tshekin joukkueissa. Lopulta pelkästään Suomen ryhmässä tartunnan saaneita oli peräti 12.

Tartuntaketjun myötä kahden viikon karanteeniin joutuivat pelaajien lisäksi myös muun muassa SM-liigavalmentajat Mikko Manner ja Ari-Pekka Selin. Muutamat pelaajista joutuivat jäämään peleistä sivuun jopa yli puolentoista kuukauden ajaksi.

Silti päävalmentaja Jukka Jalonen näkee maajoukkuepelien ajaneen asiansa myös kesken koronaviruksen kurittaman kauden.

– Aina on riski sairastua, kun ulos kävelee ja menee vaikka kauppaan. Kyllä me tietysti tiesimme sen jo, kun marraskuussa alettiin maajoukkuekiekkoa pelata, että riski sairastua on olemassa, ja kaikki olemme olleet sen riskin valmiita ottamaan – niin johtoryhmä, valmentajat kuin pelaajatkin, Jalonen kertoo MTV Urheilulle.

Viimeinenkin sairastunut pian kaukaloon

Vielä marraskuun Karjala-turnaus ja joulukuun Venäjän EHT-pelit saatiin vietyä läpi ilman Suomen joukkueeseen iskeneitä tartuntoja. Ruotsissakin kaikki tehtiin maajoukkuemanageri Jere Lehtisen mukaan täysin samojen suojaustoimien mukaan.

– Siitä on turha enää spekuloida. Se on mennyttä. Olemme siitä keskustelleet Tshekin, Ruotsin ja Venäjän kanssa, mitä voitaisiin tehdä vielä paremmin. Kaksi turnausta meni kuitenkin ilman tartuntoja, Lehtinen kommentoi.

– Kaksi turnausta meni hyvin sen suhteen, ja harmi, että sitten kolmannessa kävi niin kuin kävi. Totta kai sitä voi alkaa spekuloida, että mitä ei tehty niin hyvin kuin aikaisemmin. Sitä on turha alkaa tässä märehtiä, Jalonen sanoo.

Esimerkiksi Anton Lundellin kohdalla pelitauko venyi HIFK:n pahan koronasuman takia jopa yli puolentoista kuukauden mittaiseksi. Myös Tapparan puolustaja Valtteri Kemiläinen on ollut sivussa yhtä mittaa Ruotsin EHT-turnauksen jälkeen.

– Tuli sairastumisia, ja yksi pelaaja on ollut vähän pitempään pois sairauden takia. Tämänkin pelaajan, joka on joutunut vähän pitempään olemaan pois – ei karanteenissa, vaan koska oli oikeasti kipeä – pitäisi pelata jo tulevana viikonloppuna. Jotain sillä tavalla positiivistakin, Jalonen taustoittaa.

– Totta kai ikävä juttu, erittäin ikävä juttu, mutten nyt sitä sillä tavalla ajattele, että olisi pitänyt maajoukkuekausi kokonaan väliin jättää, hän lisää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja