Jukka Jalonen: 11 pelaajan kanssa jo sovittu MM-leirityksestä – NHL:stä ei välttämättä tule ainuttakaan

30:58
Jukka Jalonen ja Jere Lehtinen kertoivat torstain lehdistötilaisuudessa MM-kisoihin valmistavista toimenpiteistä.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue aloittaa näillä näkymin MM-kisoihin valmistavan leirityksensä kotimaassa ennen Tshekin EHT-turnaukseen lähtemistä. Päävalmentaja Jukka Jalosen mukaan leirityksestä on jo sovittu 11 KHL-pelaajan kanssa.

Leijonat pelaa ennen toukokuun lopun Latvian MM-kisoja kolme Euro Hockey Tourin ottelua Prahassa 12.–15.5. järjestettävässä turnauksessa. Maajoukkueen manageri Jere Lehtinen kertoi torstain lehdistötilaisuudessa, että ennen EHT-matkaa joukkue leireilee todennäköisesti Vierumäellä tiistaista 4. toukokuuta alkaen.

Päävalmentaja Jukka Jalonen kertoi, että joidenkin pelaajien kanssa on jo sovittu valmistavalle leirille osallistumisesta. Kukaan ei toistaiseksi ole halunnut mukaan lähtemisensä varmistukseksi lupauksia varmasta MM-kisapaikasta.

–Tällä hetkellä meillä on 11 pelaajaa, joiden kanssa on sovittu, että he liittyvät ryhmään mukaan sitten, kun 4.5. näillä näkymin toivottavasti siellä kokoonnutaan. Kaikki pelaajat ovat KHL:stä, Jalonen kertoi.

– Sitä mukaa, kun pelaajien seuroja putoaa jatkosta omissa sarjoissaan, me olemme jonkun pikku ajan päästä yhteydessä niihin, joita me mukaan haluamme, Jalonen totesi.

Nimiä hän ei koronatilanteen epävarmuuden takia halunnut lähteä kertomaan vielä tässä vaiheessa. Kieltäytymisiäkin on jo tullut.

– Tällä hetkellä muutama pelaaja on sanonut, ettei vain pysty lähtemään. Ehkä yhtä lukuun ottamatta kaikki syyt ovat olleet perhesyitä. Heillä on pieniä lapsia, ja he ovat asuneet käytännössä koko kauden erossa perheestä, joten tässä tilanteessa on aika ymmärrettävääkin, että halutaan olla omien lasten ja vaimon kanssa, Jalonen kommentoi.

Jalonen luottaa, että MM-joukkue on joka tapauksessa hyvä, vaikka odotukset NHL:n suuntaan ovat tänä vuotta normaalia vaatimattomammat.

– Millainen (joukkue) tulee lopulta olemaan, sitä ei kukaan vielä tässä vaiheessa tiedä. Euroopasta tietenkin nyt tällä hetkellä joukkuetta rakennetaan, ja filosofia on se, ettemme välttämättä saa Pohjois-Amerikasta ketään.

– Sen varaan emme siis laske, ettei nyt kukaan väärin ymmärrä. Totta kai me haluamme parhaita pelaajiamme sieltä, jos he ovat käytettävissä, ja pelaajat ovat terveitä ja motivoituneita, Jalonen jatkoi.

NHL:n runkosarja päättyy vasta 12. toukokuuta. Tästä on kuitenkin MM-kisojen alkuun vielä kymmenen päivää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja