HIFK joutui turvautumaan kovaan ratkaisuun, koronavirushaasteet raju isku menestyshaaveille – "Ei missään tapauksessa ole enää suosikki"

HIFK teki torstaina yllättävän päätöksen, kun se ilmoitti joutuvansa luovuttamaan ensi tiistaisen kotiottelunsa Kärppiä vastaan. MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvosen mielestä päätös tehtiin reilussa hengessä.

HIFK on paininut viime viikot koronavirushuolien parissa. Vaikka seuran karanteeni päättyikin jo viime sunnuntaina, joutui se luovuttamaan ensi viikon tiistain Kärpät-ottelun, koska ei koe saavansa riittävää kokoonpanoa kasaan.

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen yllättyi HIFK:n päätöksestä, mutta uskoo sen olleen olosuhteisiin nähden järkevä ja reilu.

– Kyllähän se kova uutinen oli. Luotan siihen, että tässä on tehty erittäin viisas ratkaisu, eikä sitä ole ihan helposti tehty. IFK:n on ollut pakko tehdä tämä, Sihvonen toteaa Liigaviikko-ohjelmassa.

– Mielestäni se on hienoa ja reilua, että se perutaan jo tässä vaiheessa, koska puhumme ensi tiistain pelistä.

SM-liigassa sovittujen poikkeussääntöjen mukaan koronakaranteenin aikaiset ottelut voidaan perua, mutta karanteenin päättyessä joukkue joutuu luovuttamaan, jos pelaaminen ei ole mahdollista. SM-liigan ennakoiva sääntö kerää Sihvoselta kehuja.

– Kun se sääntö on tehty etukäteen näin, niin kyllä sillä säännöllä on mentävä. Nyt nähdään tämä ennakoiva toiminta. Liiga ei ole siinä kaikilta osin aina onnistunut koronan suhteen. Siinä onnistui loistavasti, kun siirryttiin pistekeskiarvosysteemiin. Kaikki hyväksyy sen, kun se on aiemmin päätetty.

HIFK oli ennen koronahaasteitaan äärimmäisen vahvassa vireessä. Sarjataulukon toisena majaileva HIFK oli nousemassa vahvasti jopa yhdeksi mestarisuosikiksi, mutta joukkueen sisäiset terveyshaasteet ovat vieneet seuran suosikin viitan.

– Ei missään tapauksessa ole enää suosikki, eikä ykkönen haastamaan Lukkoa. Ehkä tässä iso tavoite on se, että HIFK ylipäätään pääsee osallistumaan. Nyt HIFK oli toden totta nousemassa vahvoilla ja hyvillä otteillaan. Siinä mielessä tämä on aika harmillista heidän kannaltaan, Sihvonen toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat