Leijonien maali käynnisti hulvattoman ruljanssin Tampereen MM-areenalla – mystiseltä pukumieheltä hillitön ravi, Ahti Oksanen: "Vähän sai ihmetellä"

Uransa ensimmäisiä jääkiekon miesten MM-kisoja pelaava Ahti Oksanen heilutti maaliverkkoja Leijonien lauantain Itävalta-ottelussa. Oksasen maalin jälkeen Tampereen Nokia Arenalla alkoi hulvattomalta näyttänyt kulissiruljanssi. Oksanen itse puri hammasta jännityksen keskellä.

Oksasen 3–1-maali syntyi ajassa 58.08. Tilanteessa Leijonien nelosketjun laituri sai kiekon hyökkäyssuuntaan katsottuna vasemman aloitusympyrän tuntumaan. Pari potkua ja kiekko pienestä raosta yläkulmaan.

– Pojat pitivät hyvin viivan, eikä vastustaja päässyt purkamaan painetta. Sitten kun keskeltä ei löytynyt syöttöpaikkaa, niin saatoin rauhassa katsella, että mihin kannattaa vetää. Sain sitten ladata laukausta oikein kunnolla, Oksanen kertasi tilannetta MTV Urheilulle.

Oksanen viittasi Mikko Lehtosen viimehetkien viivapelastukseen, joka päätyi lopulta tarkan syynin alle.

Suomen joukkueen tuuletuksien jälkeen peli oli pitkään pysähdyksissä. Samaan aikaan Itävallan vaihtoaition yhteydessä kävi kova kuhina.

Piakkoin huomio kohdistui mystiseen pukumieheen, joka juoksi tiukalla ravilla kohti Itävallan vaihtopenkkiä.

Ilmeni, että Itävallan videotiimi ei saanut yhteyttä joukkueen niin sanottuihin penkkivalmentajiin. Pukumies käski Itävallan valmennusta haastamaan tilanteen.

Videokuva osoitti, että päätöstä jouduttiin hinkkaamaan huolella.

– Vähän sai ihmetellä, että ottavatko he aikalisän vai mitä ne siellä tekevät. Toisaalta ihan ymmärrettävää, jos heillä oli jotain yhteysongelmia. Kyllä siinä alkoi jännittää, kun näki videohidastuksen. Puhuttiin ihan 50/50-tilanteesta, Oksanen kertasi.

Video koko tapauksesta näkyy jutun yläreunasta.

Lopulta Oksanen saattoi huokaista.

– Olihan se mukava fiilis, kun tuomari osoitti kättä keskelle, Oksanen hymyili.

Viime kaudella SHL-seura Oskarshamnia edustanut Oksanen, 30, seurasi Leijonien edellistä, eli perjantain Unkari-ottelua katsomosta käsin. Lauantaina hän palasi kehiin.

– Ei sitä ikinä halua huilata, mutta tuo piti kääntää etulyöntiasemaksi. Pääsin tuoreilla jaloilla kehiin. Sitä yritti vain sitten hoitaa oman hommansa mahdollisimman hyvin, Oksanen mietti.

Suomi otti lopulta 3–1-voiton Itävallasta. Turnauksen alun kompurointien jälkeen Leijonat on ollut tiukasti voittokannassa kiinni.

– Tasaisesti mennään eteenpäin koko ajan. Tiesimme, että Itävalta pelasi vielä eilen myöhäisottelun. Arvioimme, että he vetäytyvät träppiin ja hakevat paikkoja vastahyökkäyksien kautta. Niin se myös meni. Saimme pari maalia heti alkuun ja pelasimme järkevästi johtoasemassa, Oksanen perkasi.

Leijonat viettää sunnuntaina totaalista vapaapäivää. MM-arki jatkuu taas maanantaina, milloin katseet kääntyvät kohti tiistain Tanska-peliä.

– Tuli taas muutama laukaus blokattua. Ja pari kovaa taklausta tärähti. Vapaapäivä menee ihan täysin palautuessa, Oksanen huikkasi.  

Lue myös:

    Uusimmat